Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vajon miért félek ennyire...

Vajon miért félek ennyire ezektől a dolgoktól?

Figyelt kérdés
Na alapból semmi bajom a tömeggel fölleg ha van melettem ismerős.Viszont ha egyedül kell bemennem egy üzletbe/boltba akkor szorongás félelem kap el.Ez akkor is jelen van ha az utcán sétálok hazafelé vagy ha valaki olyannal beszélek akit nem akarok megbántani vagy ha felelek valamilyen tantárgyból.Alapból nem zavart,de egy idejemár idegesitő hogy valakit mindigráncigálok magammal.Olyan érzésem van mintha félnék az utcán,boltogban lévő emberektől.Ez valyon miért van?

2015. jún. 19. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Szociális fóbia,keress fel szakembert.
2015. jún. 19. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezzel én is így vagyok..szerintem is szociális fóbia lehet az oka.
2015. jún. 19. 19:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm megfogadom a tanácsot.
2015. jún. 19. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Előfordulhat, hogy csak egy belső bizonytalanság az egész, ami elmúlna, ha önvédelem leckékkel megtudnád, mire is vagy képes igazán. Természetesen adja az Isten, hogy sose kelljen real life teszten is megtapasztalni! Lényeg, hogy ott legyen, ha mégis netán kellene. És ami még fontosabb: ad egy kellemes fellépést, amivel már csak arra kell vigyázni, hogy kihívó ne legyen.

Simán belefér persze, hogy tévedek. Nem tanácsolnám, hogy az ingyen hozzáférhető, szakszerű segítséget elkerüld. Legfeljebb odacipelsz valakit. :)

2015. jún. 19. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szocfóbia szerintem is, orvos engem még nem diagnosztizált (és valószínűleg nem is fog) de szinte minden része igaz rám. Ez nem egy betegség, ez egy viselkedési forma szerintem. Csak annyi hátránya van, hogy nehezebben tudunk barátkozni, társat 100x nehezebben találunk (18 vagyok és 0 barátnőm volt eddig...)Nem is próbálkozok már, kicsit utánam kutakodnak (ilyenek a lányok... :) ) és csak azt hallják vissza h "ilyen visszahúzódó izé", "ilyen töketlen" stb. ami csak egy látszat dolog. Én már elfogadtam, feldolgoztam, csak már teljesen elvesztettem a fonalat hogy merre folytassam az utamat. kb. fingom sincs, most itthonülős gamer-napokat csinálok. /2-3 barátom van, mindegyik hasonló, mint én/
2015. jún. 19. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!