Az baj, ha valaki a boltban 1-2 ezer Ft-os árat 20 ezres papírpénzzel fizet ki?
én mindig megkérdezem, hogy 20-as jöhet?
reggel kellemetlen, mert általában nincs annyi pénz a kasszában...dohány boltokban szokott...
Nekem meg akkor is vágják a pofákat ha a 21. században kártyával fizetek kisebb összeget. Pedig ritkán tartok kp.-t, azt megáltalában a piacra vagy a fodrasznak.
Egyébként a 2000-es évek elején tanultam meg egy fagyizónál, hogy elöbb kérni kell, aztán ha kitette akkor kell elövenni az 2000-est.
Jó gyerek akartam lenni, megkérdeztem hogy jöhet-e 2000-es amikor 300ft-ot fizettem volna, csípöböl mondta hogy nem.
nem baj, törvényes magyar fizetőeszköz, a kereskedőnek az a dolga, hogy elfogadja, oldja meg a visszajárót - pénztáros koromban én is megoldottam, az áruház szabályzata szerint, ahol dolgoztam, még a szomszéd kasszával sem válthattam pénzt, csak a főpénztárral és minden fillért el kellett fogadjak, még akkor is, ha egy forintossal akart volna fizetni valaki
tegnapi élmény:
volt egy doboz apróm - kb 25000 forint
besétáltam az otp-be, mondom veszek belőle 20000-ért nyereménybetétkönyvet (vagyis be akarok rakni hozzájuk pénzt!)
jó kislányként mondom előre, hogy apróval fizetek - csaj szerint az a törvény, hogy ha érmével fizetek, akkor 20 érme felett 10 % kezelési költséget KELL (sic!) felszámoljon a beváltásra (amellett, hogy ez nem duplán nem igaz, még iszonytató pofátlanság is) - mondom, nem beváltani akarom, hanem berakni betétként
mondtam neki, nem probléma van más bank is...csaj szerint csak náluk van ilyen betétkönyv...röhögtem egyet és eljöttem
postán a két hölgy simán leszámolta a pénzt és kaptam érte fhb-s nyereménybetétkönyvet kezelési költség nélkül, úgy látszik, nekik kellett a pénzem
Vagy vehettél volna 20 érménként.:)
Az a baj hogy agyarországon még mindig ott kísért a 40 év kommunizmus.
"Vagy vehettél volna 20 érménként.:) " jaja :D, csak eleve utálom, ha a képembe hazudnak
jogszabály szerint felszámolHAT kezelési költséget 50 (!) érménként a hitelintézet CÍMLETVÁLTÁSKOR - az egy dolog, hogy nagyon rossz üzletpolitika - de ugye én fizetni akartam vele, nem beváltani
én nagyon utálom mikor jönnek ezzel a szövegel hogy nem tudnak vissza adni,
de mikor mondom hogy nincs nálam kisebb összeg akkor csak előkaparják az aprót.
nyilván ha lenne akkor 300ft-ot nem 20 ezressel fizetnék akkor ki.
9: ott a pont. Nekem is mindig kérdezik hogy nincs-e kisebb. Ha lenne én sem váltanám.
Àltalában nem szólok, de ha rosz napom van, volt már hogy mondtam hogy tudtommal ebben az egy méretben van forgalomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!