Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » 7 éve költöztem szüleimmel...

7 éve költöztem szüleimmel egy 200 ezres nagyvárosból egy 4500 lelkes kisebb településre "városba" és még mindég nem tudtam beilleszkedni, barátokra lelni mi lehet a gond velem?

Figyelt kérdés

26F

Míg városon laktunk rengeteg ismerősöm haverom volt, jöttem, mentem sokat járkáltam ki emberek közé, a vidékre költözés után már nem igazán mozdultam ki és a helyi fiatalokkal sem értettem annyira meg magam, miért van ez? Ennyire antiszociális lennék?

2013. júl. 2. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Talán annyira hozzászoktál a nagyvárosi élethez, és amikor költöztetek tudat alatt alapból elvetetted az egész vidéki életet, vidéki embereket. Úgy álltál hozzá, hogy ez úgyis rossz lesz neked stb. Azok az emberek meg azt hitték, hogy lenézed őket mert nagyvárosból jöttél. Nem így van? És még egy kérdés: miért nem költözöl vissza a városba? Mostmár megteheted...
2013. júl. 2. 21:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Valóban nem voltam tisztában azzal hogy a vidéki életben mi vár rám, ugyanis akkor még csak 18-19 éves voltam éppen érettségi után kerültem az új környezetbe lehet ez hatott kicsit sokkolóan rám.
2013. júl. 2. 21:24
 3/8 Norandi ***** válasza:
100%
Én 15 éve lakom egy 4000 fős faluban, és a mai napig nem tudtam beilleszkedni. Előtte Balatonon laktam, most pedig az alföldön. Ég és föld a két környék, és itt nem csak a tájra gondolok,hanem az emberek viselkedésére is. 25/L
2013. júl. 2. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is Budapestről mentem vidékre, nem is tudtam beilleszkedni 13 év után, nagyon kevés ember az, akivel itt szóba állok. Valószínű magának való, beképzeltnek tartanak, de valahogy nagyon mások az etikai szokások itt, mintha löknék el maguktól, hogy kell értelmesen viselkedni.
2013. júl. 2. 22:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Én is tapasztaltam néha ilyen gyermekkorától vidéken élő ember és városi kultúrából odaköltözött ember közötti taszítást.(tisztelet a kivételnek)
2013. júl. 2. 22:41
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is "városi gyerek" vagyok, megértem miről beszélsz.

Egy falu általában összeszokott társaság, szóval eleve nem egyszerű beilleszkedni.

Meg sokszor sajnos eleve úgy fogadják az embert, hogy "na, ideköltözött a nagyfejű városi ember". Meg "nézd már, azt sem tudja, hogy mikor kell elvetni a krumplit". Nyilván nem tudja, bakker, hiszen addig mondjuk egy nyomorult kis panellakásban élt, és max képekről látott krumpliföldet:) Csak a falusi emberek hajlamosak ettől különbnek érezni magukat. Pedig felesleges ilyenen problémázni.

Olyan ez, mintha én leendő vegyészként égőnek tartanám a közgazdász barátomat, amiért nem tudja kapásból elmondani, hogyan működik az induktívan csatolt plazmaégős atomabszorpciós spektrofotométer.

Próbálj nyitni, ha van valami közösségi program (utcabál, szüreti mulatság, "rakjuk rendbe a főteret önkéntes munkával" akció) abban vegyél részt. Így látják, hogy rendes gyerek vagy, és ők is barátságosabbak lesznek:)

2013. júl. 3. 09:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen,ez semmi hozzám képest.Ne érts félre,nem kicsinylem le a problémádat.

26 éve,mindig itt éltem egy 11 000 fős városban,a város negyedét ha ismerem,1 barátom van itt(együtt nőttünk fel)a többi csak olyan futóismerettség.Már annyi emberrel sincs semmilyen kapcsolatom,mint régen,mert egyre jobban kiismerem az embereket,nem jó közelről választani közülük úgy látom,sok kétszínű,felületes,pletykás barom él itt is.Hallok ezt-azt,próbálok tanulni mások hibáiból.Meg engem nagyon feszélyeznek a város,az emberek,10X meggondolom mit mondok bárkinek is magamról.(még a szomszédnak is)Igaz ellenségem sincs itt,csak sokkal távolságtartóbb vagyok az itteniekkel,mint máshol.A barátaim is évek óta messzebbi helyekről kerülnek ki.Minimum 30 km-ről.

Ja igen,én is mindig kilógtam a sorból itt.

Engem nem zavar ez a helyzet,így érzem magam biztonságban.

Egyik vágyam elköltözni innen,mert egyre nyomasztóbb itt élni,vissza sem jönnék,csak max látogatóba a családhoz.

Volt most itt egy koncert,azért nem akartam menni,mert itt van,nem máshol,pedig régen ez sem zavart.Legyőztem ezt a gyűlöletes érzést,elmentem,kár lett volna kihagyni.

Igaz kevés ember volt erre kíváncsi.26L

Minden jót!

2013. júl. 3. 13:35
 8/8 anonim ***** válasza:
A fővárosból költöztünk vidékre és elmondhatjuk azt amit te.Képtelenek vagyunk beilleszkedni (2000 fős)községi életbe.Teljesen más kultúra amit nem tudunk megszokni:mindent tudni akarnak rólunk kevésbé zavar mint az,hogy teljesen lököttnek néznek bennünket.A telekszomszédom megpróbált becsapni a földterülettel,nem gondolt arra,hogy ki tudjuk számolni. Lépten-nyomon bejárnak a birtokunkra persze nem kapálni és gyomlálni. Állandóan kérdezősködnek a magánéletünkben és amikor nem válaszolok rá illetve megtagadom a választ akkor jól megsértődnek!Ha jön valaki munkát végezni hozzánk akkor a szomszédom első dolga megkérdezni a nálunk dolgozó embert,mennyi pénzt kap azért? Erőszakosan akarták tudni az ingatlancserés ügyletünknél mi mennyit fizettünk rá a házra és az a pofátlanság amikor velem szemben állította az összeget amit mi tettünk le!!! Képtelenek megérteni a "jó napotnál" nincs közünk egymáshoz! Egymás között a törzslakosság furcsa játékot játszik:egyetlen örömük másokról hamis hírt terjeszteni. Mi is nagyon kevés emberrel beszélgetünk!!!Szinte bezárkóztunk a saját vackunkba és azt reméljük majd megszoknak bennünket. Mint diplomás emberek nem nézünk le senkit,de azt elvárnánk,hogy legalább:a napi hírekben való tájékozottság,olvasottság,a furkálások helyett más témakörökben jártasság,valamint beszélgetni lehessen!!!
2013. júl. 4. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!