7 éve költöztem szüleimmel egy 200 ezres nagyvárosból egy 4500 lelkes kisebb településre "városba" és még mindég nem tudtam beilleszkedni, barátokra lelni mi lehet a gond velem?
26F
Míg városon laktunk rengeteg ismerősöm haverom volt, jöttem, mentem sokat járkáltam ki emberek közé, a vidékre költözés után már nem igazán mozdultam ki és a helyi fiatalokkal sem értettem annyira meg magam, miért van ez? Ennyire antiszociális lennék?
Én is "városi gyerek" vagyok, megértem miről beszélsz.
Egy falu általában összeszokott társaság, szóval eleve nem egyszerű beilleszkedni.
Meg sokszor sajnos eleve úgy fogadják az embert, hogy "na, ideköltözött a nagyfejű városi ember". Meg "nézd már, azt sem tudja, hogy mikor kell elvetni a krumplit". Nyilván nem tudja, bakker, hiszen addig mondjuk egy nyomorult kis panellakásban élt, és max képekről látott krumpliföldet:) Csak a falusi emberek hajlamosak ettől különbnek érezni magukat. Pedig felesleges ilyenen problémázni.
Olyan ez, mintha én leendő vegyészként égőnek tartanám a közgazdász barátomat, amiért nem tudja kapásból elmondani, hogyan működik az induktívan csatolt plazmaégős atomabszorpciós spektrofotométer.
Próbálj nyitni, ha van valami közösségi program (utcabál, szüreti mulatság, "rakjuk rendbe a főteret önkéntes munkával" akció) abban vegyél részt. Így látják, hogy rendes gyerek vagy, és ők is barátságosabbak lesznek:)
Van ilyen,ez semmi hozzám képest.Ne érts félre,nem kicsinylem le a problémádat.
26 éve,mindig itt éltem egy 11 000 fős városban,a város negyedét ha ismerem,1 barátom van itt(együtt nőttünk fel)a többi csak olyan futóismerettség.Már annyi emberrel sincs semmilyen kapcsolatom,mint régen,mert egyre jobban kiismerem az embereket,nem jó közelről választani közülük úgy látom,sok kétszínű,felületes,pletykás barom él itt is.Hallok ezt-azt,próbálok tanulni mások hibáiból.Meg engem nagyon feszélyeznek a város,az emberek,10X meggondolom mit mondok bárkinek is magamról.(még a szomszédnak is)Igaz ellenségem sincs itt,csak sokkal távolságtartóbb vagyok az itteniekkel,mint máshol.A barátaim is évek óta messzebbi helyekről kerülnek ki.Minimum 30 km-ről.
Ja igen,én is mindig kilógtam a sorból itt.
Engem nem zavar ez a helyzet,így érzem magam biztonságban.
Egyik vágyam elköltözni innen,mert egyre nyomasztóbb itt élni,vissza sem jönnék,csak max látogatóba a családhoz.
Volt most itt egy koncert,azért nem akartam menni,mert itt van,nem máshol,pedig régen ez sem zavart.Legyőztem ezt a gyűlöletes érzést,elmentem,kár lett volna kihagyni.
Igaz kevés ember volt erre kíváncsi.26L
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!