Milyen a Jehova tanúja vallási közösség? (Részletesebb kérdés. )
A nővérem bigott tanú. Azóta nem tartja a kapcsolatot a családdal. (5 éve)
A véradással kapcsolatban jók az infóid.
Nem akarlak befolyásolni, majd megteszik a tanúk:)
Édesanyám felmenői jehova tanúi. Apukám csak úgy vehette őt feleségül, hogy kikeresztelkedett és beállt hozzájuk.
SZERENCSÉRE ott hagyták a vallást, (én akkor 5 éves voltam de tisztán élnek az emlékek) azóta megszűnt minden kapcsolat a család azon felével. A nagymama vidéki, közölte, hogy majd ha feljön pestre talán egy buszmegállóban találkozhatunk :)
Vért nem adhatnak és nem is kaphatnak, inkább hagyják meghalni egymást, ők úgy is a paradicsomba jutnak, mindenki más meg a pokolra.
Kegyetlenül erőszakosak, de ott lehet hagyni őket, hiszen anyukámék is ott hagyták.
Viszont a nem hívő családoddal utána meg kell szakítanod a kapcsolatodat különben ők tagadnak ki.
Nincsenek ünnepeik! Sem karácsony, sem szülinap, sem névnap sem húsvét, konkrétan semmi!
Imádni csak az Istent lehet, mindenki mást csak szeretni.
Imádkozás van minden étkezésnél és lefekvés előtt is.
Szent életűeknek hiszik magukat de a nagyanyám agyba főbe verte folyton a lányait köztük anyukámat is.
Fiatalok vannak mivel születésétől fogva viszik a kicsiket a gyülibe, nem számít hogy a gyerek unatkozik vagy ordít mint a sakál. Kötelezően végig kell ülnie a szerencsétlen 2-3 évesnek is a 2 órás előadásokat nyugiban a fenekén amiből annyit ért hogy ha jól viselkedsz a paradicsomba kerülsz ha hazudsz, lopsz rossz vagy akkor a pokolra, ezek megkeserítik a gyerekek lelkét, én tökre rettegésben voltam ezektől mindig.
Én is folyton sírtam, utáltam gyűlöltem!
Ha normális életet szeretnél élni én azt tanácsolom, hogy ne menj bele semmi ilyesmibe, az nem egy vallás hanem egy szekta, és a leendő vagy meglévő gyermekeidet ne kényszerítsd bele ilyesmibe!
A kérdéshez írva:
Nem ajánlom a csatlakozást............
"Annyi mindent hallottam már a Jehova tanúja közösségről.Pozitív és Negativ véleményeket egyaránt."
pedig csak negatívat lehet róluk mondani
A Jehova Tanui szektát egy nyomdász alapította még a múlt században. Sajátosan kezdte el értelmezni a szentírást, megpróbálták szó szerint értelmezni,a Szent Szellem segítségével. Saját Biblia-fordításukat fogadják el, azt tartják, hogy sem el nem vettek, sem hozzá nem adtak az eredetihez. Ez persze nem igaz. Ami pl. nem állt összhangban a szó szerinti értelmezéssel,azt simán kivágták, mondván, nem a Szent Szellem (Szentlélek) sugalmazása.
A helyi gyülekezeteket a vének vezetik, akik sajnos sokszor teljesen szakszerűtlenül beleavatkoznak a családok, házastársak mindennapi életükbe, problémáik megoldásába.
Térítési gyakorlatukra jellemző, hogy előre betanult logikai panelekkel, kész válaszokkal kommunikálnak, gyakorlatilag nem tudod őket kellemetlen helyzetbe hozni, mert mindenre van egy idézetük a Bibliájukból.
Teológiai elképzelésük túlhaladott, millió helyen sántít.
Szvsz máshol keresd Istent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!