Esélyes, hogy csalók voltak és jól átvertek? Milyen következményei lehetnek?
Figyelt kérdés
Ma délelőtt felhívott egy nő telefonon, hogy az egyik gyerekkórház számára gyűjtenek ultrahang gépre, és szeretnék e adakozni 1500 Ft-ot. Előtte éjszakás voltam, épp a legszebb álmomból ébredtem, azt se tudtam kb hol vagyok. Többször előfordult már, hogy ha alvás közben hívtak telefonon, pl családtagok, válaszoltam a kérdésekre értelmesen, de utána visszaaludtam, nem is emlékeztem rá hogy beszéltünk egyáltalán. Most is azt hittem csak álmodtam, aztán megnéztem a híváslistát... szóval rábólintottam hogy adakozok, azt mondta a nő, hogy küldenek egy sárga csekket a kórház bélyegzőjével stb... nevet és lakcímet kellett megadni. Csak ébredés után gondolkoztam el, hogy mi van ha csalók? Nem halok bele 1500 Ft-ba, de lehet ebből nagyobb károm? Mire tudnak ilyen kevés adatot még felhasználni?2015. jún. 3. 19:06
1/5 anonim válasza:
Az adataiddal semmi baj, azzal semmire nem mennek.
Ha küldenek csekket, nézd meg a címzettet, és keress rá neten.
2/5 anonim válasza:
Ha csekket küldenek, még nem fizettél semmit, úgy is dönthetsz, h mégsem fizeted be. Elméletileg rajta lesz a neve, címe, akinek küldenéd, utánuk tudsz nézni. A neveddel, címeddel más adatok nélkül nem tudnak visszaélni.
3/5 anonim válasza:
Biztos most is alvásból riadtál fel és a kérdést is csak álmodod
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Most kicsit megnyugodtam.
#3 nagyon vicces...
2015. jún. 3. 19:34
5/5 A kérdező kommentje:
Megkaptam a levelet, nem átverés szerencsére :)
2015. jún. 12. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!