Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mégis, hogyan létezhetnek ma...

Mégis, hogyan létezhetnek ma még vallások?

Figyelt kérdés
Én 17 évesen értetlenül állok az egész előtt. Tudtommal a vallás eredetileg a legnagyobb filozófiai kérdésekre ad választ, de az összes vallás válaszát megcáfolják a modernkori tudomány adatai, illetve maga a ráció. Jóhoz nem vezetett a vallás megléte, csupán háborúkhoz. Ha például hasonló mondatok hagynák el egy pap száját, őt lecsuknák-e szélhámosságért, csalásért, vagy bármi hasonlóért? És ha én nekiállok felépíteni egy link vallást (mint pl. a szientológiai egyház), engem már le is csuknának, ha nyíltan felvállalnám, hogy csupán gazdasági célból hoztam létre az egyházamat? Kissé zavaros ez az én ateista fejemnek. (meg ne kövezzenek a vallásfanatikusok, értelmes emberek válaszát várom)

#értelmesség ##személyek ##válaszát ##várom
2015. máj. 23. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Úgy léteznek még mindig vallások,hogy még mindig léteznek buta emberek és okos emberek akik kihasználják a buta emberek hiszékenységét vagy azért,mert a buta emberek félnek egy képzeletbeli baráttól és azt remélik,hogy ha jót cselekednek akkor a mennybe kerülnek és a többi...(Aki vallási okokból cselekszik jót az valójában nem embertársai jólétét akarja,hanem a saját jólétét az élet után(bocsi ha kicsit össze-vissza kesze-kuszamár egy ideje ébren vagyok :D))
2015. máj. 23. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Engem is meglep. Szerintem annyi a magyarázata hogy sokkal hülyébbek az emberek mint gondolnánk. Minél tanulatlanabbak, annál fogékonyabban a hülyeségre.
2015. máj. 23. 21:57
 3/7 anonim ***** válasza:

"Aki vallási okokból cselekszik jót az valójában nem embertársai jólétét akarja,hanem a saját jólétét az élet után"

Az ilyen ostoba válaszokból is látszik, hogy sok embernek fogalma sincs, mi a vallások lényege, pont hogy magukból indulva írnak ilyen hülyeségeket.

De a kérdező is azt hiszi szeirntem, hogy csak arról van szó, hogy vannak hülyék, akik elhiszik, hogy egy öregapó ül a felhők felett és az emberek meg ezt elhiszik annak ellenére, hogy a tudomány bebizonyította, hogy a földet nem teremtették, hanem a Naprendszer kialakulása során jött létre...

Mielőtt ilyen kérdést teszel fel, először tájékozódj arról, hogy mi a vallás. Egyébként én nem vagyok hívő ember, semmilyen vallást nem gyakorlok. De tiszteletben tartom, és egyáltalán nem tartom a tudomány ellenségének, mert már nem a középkorban élünk, ahol mindenféle katolikus dogma megszabdta a tudomány fejlődését. Ma nincs már ez így.

2015. máj. 24. 04:59
 4/7 anonim ***** válasza:
#3 Kéééérlek.... :D 10 évig jártam vallásos iskolába.
2015. máj. 24. 07:52
 5/7 A kérdező kommentje:
#3 as elárulom, hogy a vallásosok mindegyike hisz a saját istenében, különben nem lenne vallásos. Szerinted hány olyan keresztény van, aki nem hisz Istenben? És ha szerinted van, akkor téged kérdezlek, mitől tartod őt vallásosnak? Nekem nem a vallások tanaival van problémám, hanem az agyi központodban érzett helyes/nem helyes terület irányított szemfényvesztésével. Hogy azért cselekedj jót, hogy hithű vallásos személy maradhass, ne pedig azért, mert te azt akarod, mert azt érzed helyesnek.
2015. máj. 24. 12:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Bizonyos értelemben egyet kell hogy értsek veled ugyan is a hit valláshoz tartozó tanok elég szűk látókörre vall. Szerintem viszont a hívők nem csak vagyis nem legfőképpen azért segítenek az elesetteken mert az üdvösségre fáj a foguk de ha mégis akkor ők nem igazi hívők. A vallások nagy része a feltétlen hiten alapul és vannak emberek akik ezzel képtelenek azonosulni.És ha mégis a tudomány rácáfolt egy két dologra még mindig van ismeretlen amire nincs válasz és nem is fogunk rá valószínűleg sose választ kapni és amit e mögött az emberek látnak azt nevezik hitnek. Ez történetesen csak egy vélemény de az én véleményem és ha kicsit bonyolultan is fogalmaztam meg én ezt gondolom és kész!
2015. máj. 24. 12:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Na jó, az igaz, hogy különbség van a hívők és a vallásosok között... :D
2015. máj. 24. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!