Milyenek létezhetnek? és hogyan hívják őket más néven?
Kategóriák:
amik léteznek
1,hetero különböző neművel alakít ki kapcsolatot
fiú-lánnyal,
2,homo azonos neművel alakít ki kapcsolatot
fiú-fiúval,lány-lánnyal
3,biszex mindkettőt egyformán szereti,és alakít kapcsolatot
4, ?
semelyik nemhez sem alakít ki kapcsolatot
5,transz szexuálisak
akik fiú létükre lánynak öltöznek
vagy lány fiúnak öltözik
igazából ezek valamikor meg is műtik magukat
szerintem nem kellene,mert lehet utána megint más akar lenni,de ez az ő dolguk és tiszteletben kell tartani a másikat
Ez így igazából nem pontos mert ennél sokkal több fajta szexuális orientáció létezik, de a főbb csoportok:
1. heteroszexuális - az ellenkező nemhez vonzódik
2. homoszexuális - a saját neméhez vonzódik
4. biszexuális - kettő vagy több nemhez vonzódik (pl a transz neműekhez is)
5. panszexuális - minden nemhez vonzódik
6. demiszexuális - csak akkor megy bele a szexuális kapcsolatba, ha már kialakult egy nagyon erős érzelmi szál. gondolom emiatt hívják őket frigidnek de szerintem ez baromság.
7. aszexuális - szexuálisan nem vonzódik egyik nemhez sem, de van amikor belemennek a szexbe, ha nagyon szeretik a párjukat vagy épp olyan hangulatban vannak.
ezen kívül még romantikus orientációkat is megkülönböztetünk, (tehát hogy érzelmileg mely nemhez vonzódunk) amelyeknek a leírása ugyanez csak nem heteroszexuálisnak hanem heteroromantikusnak mondjuk. szerintem ez fontosabb mint a szexuális irányultság, mivel végül is így tudod eldönteni kibe vagy szerelmes.
a transzneműség pedig nem a szexualitáshoz tartozik, hanem - mint ahogy a nevében is benne van - ez egy nemnek számít. nemből sem csak kettő van, hanem sokkal több. (legalábbis nagyon sokan így vélik, én még mindig eléggé szkeptikus vagyok ilyen téren)
ha a nemekre is kíváncsi vagy azokat is szívesen leírom :)
remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!