Jelenleg a Földön valós fejlődés történik, vagy csak ez vélelmezhető? Nem lehetséges, hogy inkább a hanyatlás tapasztalható?
Arra lennék kíváncsi, kinek, mi a véleménye erről?
Valóban fejlődünk, vagy a valóság inkább az, hogy hanyatlunk?
Mi a fejlődés? És mi a hanyatlás?
Első válaszolónak!
Örülök, hogy megfelelően látod a helyzetünket. Bár kicsi kiigazításra szorul: ha nem robbantja szét az ember a Földet, akkor lesz még élettér néhány millió év múlva is! Csak másfajta, de akkor is kialakulhat a későbbiekben esetlegesen alkalmas faj az "értelem" megnyilvánulására!
Biztos lesznek ellentétes meggyőződésű válaszok is, akiknek a "gyogyós" telefon az életük "értelme"! :)
#3-nak. Na pont erre gondoltam, amiket megemlítettél! :) Én azt gondolom, hogy bármifajta fejlődés csak abban az esetben "fejlődés", ha a létrehozott eszközök mellett nem gyilkolod az élettered! Ezt én csak látszat fejlődésnek tartom, mert "selejtes" és selejtes termékek tömkelegével lett elárasztva az egész bolygó. Na meg az egyenesirányú következménye: a rengeteg szemét!
Ez jelenleg - sajnos - nem fejlődés, hanem erős hanyatlás!
Ameddig egy adott bolygó társadalma tönkreteszi a környezetét a valós és vélt termékei előállításával, addig az nem tekinthető valódi fejlődésnek!
Most éppen a hanyatlás van "műsoron"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!