Mikor lettek az emberek ilyen szörnyetegek és miért?
Engem is megviselnek az ilyen hírek. A médiának (multimédiának is) köszönhetően ma sokkal több szörnyűségről szerezhetünk tudomást, ezért is lehet, hogy gyakoribbnak látod. Olvass egy kicsit Rózsa Sándorról és bandájáról, akkor meglátod, hogy régebb se volt valami angyali a világ.
Ami engem zavar az ilyen hírekben, hogy miután sokszor hallunk ilyeneket, egy idő után "immunissá" válhatunk ezek iránt. Attól tartok, ezt tudatosan csinálják, hogy majd, amikor már senkit sem érdekel egy-két idegen halála, akkor könnyű uralkodni az adott közösségen.
Régebben is ilyenek voltak. Olvasgattam egy könyvet a kínzásmódszerekről (az emberi gonoszság érdekelt), komolyan mondom, a horrorfilmek elbújhatnak mögötte. Vagy gondolj az ókori gladiátorjátékokra, amit a közönség nagyon szeretett. Vagy a középkorban egy falu megvásárolt egy kivégzendő bűnözőt, hogy náluk végezzék ki- mivel más "szórakozás" nem volt.
A médiának fontos a nézettség/olvasottság, ezért minden ilyen szörnyűséget megjelentet, még ha a világ másik részén történik is és emiatt úgy tűnik, most sokkal több a gonoszság.
Te most komolyan miről beszélsz?
Régen is volt egy csomó gyilkosság, sőt népirtás, sőt kínvallatás, stb.
Az általad leírt esetben még csak nem is tudni mi történt, de te máris elkönyveltél valakit gyilkosnak. Tipikus tömegember vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!