Miket esznek a szegények?
Milyen ételeket esznek naponta?
Sajnos rám is ez a sors vár nemsoká.
Összeköltözünk a párommal, és nem lesz majd erre-arra pénz. Persze ha okosan beosztjuk, pont elég lesz havonta.
Budapesti lakást fogunk bérelni (ami remélhetőleg összejön júliusig)
Én 99%, hogy szeptembertől egyetemre megyek. Addig arra is gondoltam, hogy dolgoznék 1-2 hónapot valahol.
Na meg suli közben a lehető legtöbb diákmunkát.
Légyszives adjatok spórolós tippeket!!
Ez szegénység? :D Mi most olyan helyzetben vagyunk, hogy 90 ezerből élünk ketten egy ideje, mínusz lakáshitel. De mikor a legjobban álltunk akkor is max. 150 ezer volt a kettőnk keresete és azért volt mit ennünk.
Ti ennyi fizetésből nyugodtan tudtok enni húst, zöldséget, tésztafélét, mindent. Talán csak a luxuscikkekről kell lemondanotok. Ha ár-érték arányban vásároltok, akkor nem lehet komoly gond.
Bocsánat, nem személyeskedni akartam, csak nagyon meglepődtem hirtelen.
21-es voltam.
Amit én szoktam: veszek hónap elején pár zacskó tésztát. Ha megcsinálok egyet, az nekem 3 napra elég, egyik nap lekvárt teszek rá, másik nap kakaóport, harmadik nap tömlőssajtot stb.
Veszek 1 doboz mogyorókrémet, az jó munkahelyre, elég csak 2 szelet kenyér, megkenem és jóllakat. Sokáig elég. Vagy a kenyérhez még vajat vagy tömlőssajtot, legolcsóbb 120 ft.
Gyümölcsben az akciósat a piacon (általában kis szemű/megütődött/még kicsit éretlen.
Ami még jó beruházás, 1 zsák krumpli, abból sokáig sokmindent lehet. Leves, krumplisaláta, hasábburgonya, héjában főtt, főtt, püré, rakott krumpli(ezt virslivel is lehet, nem kell kolbász). Ja meg a virsli+ kecsap. Azt is sokszor eszek. Ami még olcsó, 100 ft-os boltban a köles és a hajdina. Csak vízbe kell zuttyantani és köret a virsli, néha tojás mellé. A tojás is 1 aduász még, piacon olcsóbb és sokféleképpen elkészíthető.
Mi majdnem minimálbérből élünk, bár hozzácsapunk egy egészen pici megtakarítást, mert elég sok xilit és eritrit fogy az édességekben (s nem hosszútávra tervezzük ezt a szánalmas bevételt)... Amúgy menne olcsóbban is az evés, de ha egyszer így esik jól s igazán nem költünk rá sokat. Főleg az enyém szolid most, főleg tojást, zöldséget, olajos magvakat és kókuszzsírt eszem :) Napi 500-ból már kijövök, ha igazán igyekszem (nem szoktam), bár ez most enyhén fogyókúrás szint. A párom viszont sok rizst és krumplit fogyaszt, csak a többi elem költségesebb, de ő is zsírosan eszik, ami azért jót tesz az anyagiaknak is.
Olcsó szezonális zöldségek, zsír, rizs, némi tojás, ez az alap, havi 50-60 ezerből azért rendesen jut napi szinten házi édességre és közepesen drága olajos magvakra is (pl. mandula, óvatosan, de napi szinten használom). Ha ezeket visszafognánk, simán 40 alá tudnánk menni s még mindig jókat ennénk, de azért már beütne a szegénységtudat, abból így is akad.
Mi glutén- és jobbára laktózmentesen eszünk, cukrot sem fogyasztunk. De ez nem drágította meg az ételköltségeinket.
A száraz hüvelyesek is olcsók s elég laktatóak.
Vannak olcsóbb húsok is, ha zsíros, annál kevesebb kell belőle a jóllakáshoz, persze ha valaki nem szereti vagy szerinte nem olyan jó az egészségének, az megváltoztatja a dolgokat.
Mi nem veszünk bolti kész cuccokat, csak alapanyagokat, ez azért sokat jelent s jobb is, nemcsak olcsóbb így. Vizet iszunk, teát, kávét, ebből is tudnék faragni, de nekem ennyi kell. Szeretjük a kókusztejet, nem drága, ha maga készíti az ember.
Megnézzük, hol vesszük a dolgokat, a tartós ételeknél különösen.
Köszönöm szépen a hasznos tippeket, megy a zöld kéz :))
Persze, ha felvesznek, mindenképp szeretnék diákmunkát mellette.
Szerencsére angolul felsőfokon, németül középfokon beszélek, így hátha összejön egy kedvezőbbb állás. :)
Bár ez július végefelé derül majd ki, de elég valószínűnek tartom, hogy felvesznek, mert tavaly érettségiztem és tudom a pontjaimat..
"Vidének olcsóbb az élet"
Aha látom, most vidéken élek és egyáltalán nem olcsóbb...sőt a szolgáltatásokért kétszer annyit kell fizetni. Pesten egy külső kerületben laktam és minden olcsóbb volt.
Az se mindegy melyik megyében élsz, te biztos Szabolcsban vagy Borsodban laksz...Győr-Moson-Sopron meg k*va drága...
Van egy szegény barátnőm.
Vízbe dobalnak krumplit és vízzel fogok a palacsintat
Ezeket eszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!