Fiúk/lányok! Mennyire tetszik nektek a raszta haj? Hogyan engedhetnék meg a szüleim
keress olyan képeket, amiken számukra szimpatikus emberek, arcok, fejek láthatóak, és/de akik még raszta hajúak is. :)
nálunk például apám nagyon sokáig abban a tévképzetben élt, hogy a raszta haj az minden esetben azt jelenti, hogy valaki nemtörődöm és "loncsos" meg koszos és a higiéniára igénytelen és ezért "összeállt a haja". igazából fogalma sem volt arról, hogy ezt a hajat úgymond mesterségesen, tudatosan, igényesen is el lehet készíteni, sőt, napi szinten lehet (és szükséges is) karbantartani, ápolni.
az én szüleim olyanok, hogy amikor mutattam nekik egy öltönyös-nyakkendős képet, baromira meglepődtek, hogy jé, így is lehet.
(ld. ezeket a képeket: [link] és [link] - egyszerre professzionális-üzleties és baromira ápolt raszta hajú hapsik.)
és azt hiszem, kissé megpuhultak, ami a hozzáállásukat illeti.
a szülők sem kivételek, esélyes, hogy a normatív megjelenést, a normatív 'szép' arcot tekintik etalonnak. guglizz pár képet, ilyen lányokról. hátha!
nekem egyébként nagyon tetszik a rasztásítás, főleg a vékony-közepes, sűrű változat. szeretnék is majd valamikor ilyet. még nem most. egyelőre csak növesztem, élvezem, hogy annyi hajam van, amennyi még sohasem és próbálgatom, mit tudok kezdeni vele. :)
Mindenképp azzal kezdeném, hogy nézz utána a kultúrális jelentésének is. Sok ciszt bsztatnak azért, mert lopkod másik kultúrából - tehát nem árt, ha tudod, hányadán állsz. Olvass utána pontosan a raszta mikéntjének,eredetének, jelentésének, stb.
Egy dolog, hogy tetszik (mert én is vadulok érte) és megint más a tartalom, amit hordoz.
Nagyon rafkós az egyes, mert pontosan rátapintott alényegre: a szép arc (és ápolt kinézet) mindent visz. Tumblrön és Pinteresten elég sok ilyen képet összegyűjthetsz.
Nekem tetszik, ha illik a viselője arcához. Magamnak nem csináltatnám meg, nem állna jól az arcomhoz. A saját fejemen a színes csíkos hajat preferálom, de egy igényes rasztát bármikor megcsodálok az utcán ;)
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!