A szülők miért a negatív dolgokat látják meg elsőként dolgokban?
Számos dolog volt már, hogy akármit tettem ők csak a negatív odalt látták meg először a pozitívat meg nem.
Ma például, feltakarítottam, elmosogattam csak egy edényt hagytam áztatni, hogy feloldódjon a zsír meg a beleszáradt kajamaradék... 5 perce áztattam, mire meglátják és azaz első mondatuk: "Miért nincs elmosogatva normálisan?"
És még megmagyarázni se lehet, mert akkor már "vissza szájalok".
Miért teszik ezt a szülők?
Nézd a jó oldalát: ha szigorúan bánnak veled, és a maximális teljesítményt várják el tőled, az csak a hasznodra válhat. Törekedj arra, hogy semmibe se tudjanak belekötni, mindenre fordíts időt, hogy tökéletesen el tudd látni a feladatod. Észre sem veszed, de idővel egyre erősebb és precízebb leszel a szigortól, ha pedig megtanulsz nem visszabeszélni, úgy nő az önfegyelmed is.
"Számos dolog volt már, hogy akármit tettem ők csak a negatív odalt látták meg először a pozitívat meg nem."
Ha valamibe belekezdessz az legyen tökéletes, ne maradjon negatívum.
"Nézd a jó oldalát: ha szigorúan bánnak veled, és a maximális teljesítményt várják el tőled, az csak a hasznodra válhat. "
- Igen, pl. megtanulod, hogy NE nevelj gyereket...
"ha pedig megtanulsz nem visszabeszélni, úgy nő az önfegyelmed is"
- És lesz belőled birka szavazó, aki a választások előtt megnézi, ki a miniszterelnök, és arra szavaz.
40 éve nyelek a szüleimtől azt hangoztatják állandóan, hogy ismerőseik gyerekei miben különbek nálam( versenyek, nyelvvizsga, diploma , barátnő, autó , ház, külföld stb. )
Minden öteletemről lebeszéltek, minden dolgot addig csűrnek csavarnak, hogy a legrosszabb jöjjön ki belőle.
Sokat gondolkodtam rajta, hogy miért van ez és arra jutattam , hogy utálják egymást és csak a gyerekek miatt maradtak együtt és ezért utálják a gyerekeiket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!