Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem hiszi el itt senki,...

Miért nem hiszi el itt senki, ha valaki külföldön él?

Figyelt kérdés

Főleg ebben a kategóriában.

Mindig ha megírom, hogy német nyelvterületen élek, nálunk ez és ez van, vagy ez és ez nincs, akkor csomó olyan komment érkezik, hogy "Ha ez igaz lenne..." meg "Máshol kamuzz"

Ugyanez az eredmény, ha valaki 2-nél több nyelvet beszél, kevés munkával keres sokat meg hasonlók.

Miért?

2015. ápr. 22. 16:13
 1/5 anonim ***** válasza:
60%
Ne vitatkozz hülyèkkel, mert lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
2015. ápr. 22. 16:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Én kint dolgoztam vagy 12 évet,építésvezetőként,jó beszélem a nyelvüket,de még nem láttam bejegyzésedet. Írd meg privátban, mit nem hisznek el!
2015. ápr. 22. 16:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy kis kiegészítés: A "jó" végéről lemaradt az "l"! Bocsánat!
2015. ápr. 22. 16:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Még sosem kétkedett senki abban, hogy nem Magyarországon élek. Igaz, nem is gyakran hangoztatom. Tehát én még nem tapasztaltam ezt. Miért ne hinne neked bárki? Vagyunk épp elegen külföldiek az oldalon ahhoz, hogy ne kérdőjelezze meg senki a lakhelyedet.
2015. ápr. 22. 16:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Elhiszik azt, csak irigyek. A legtöbben ezeket megpróbálják, de nem jön össze nekik, legtöbbször azért, mert nem elég kitartóak és/vagy túl sokat várnak el. Nem fogják fel, hogy ezek a dolgok nem hullanak rögtön az ember ölébe, hanem meg kell dolgozni értük.

A külföldi munka nagyon ilyen... Sokan kimennek, mert azt hiszik, hogy ott majd 3-4-szer annyit fognak keresni, mint otthon, a milliós munkalehetőséget meg dobálják az ember után. Kint meg aztán szembesülnek vele, hogy bizony itt is kell önéletrajzot írni, munkaközvetítőbe menni, állásinterjúra járni, ezekhez pedig nyelvtudás kell. Ja, hogy van nyelvtudás, "ich bin xy" meg "how are you" szinten? Hát az nem elég, minimum középfok, de inkább felsőfok kellene, mivel itt mindenki azt beszéli, alap elvárás még a legaljább munkához is. Így persze, hogy csak olyan helyekre fognak felvenni, ahol napi 16 órában takarítani vagy mosogatni kell, hiszen a tányér és a Domestos nem beszél, azokhoz nem kell nyelvtudás. Aztán persze jön a háborgás, hogy nagy átverés az egész külföld mizéria, nem érdemes kimenni. Ilyen hozzáállással tényleg nem.

Én Angliában lakom. Itt minimálbéres munkával kezdtem, és ebből hónapokon át 2 főt tartottam el (én+barátnőm), és még így is jobban éltünk, mint mikor otthon egyedül tartottam el magam minimálbérből. Ha ezt valahova leírom (pl. ha valaki megkérdezi, érdemes-e ide kiköltözni stb.), már jön is a lehurrogás, hogy biztos heti 80 órát dolgozom és 20 négerrel lakom egy szobában, meg mit tudom én, de ezeken már csak jót röhögök, nem is reagálok rá. Végül is nekem nem érdekem, hogy arc nélküli idegeneket győzködjek arról, hogy itt jó élni :)

A nyelvtudás meg a másik kedvencem. Nekem azzal jönnek, hogy persze, hogy tudok 3 nyelven, mert biztos fizették a szüleim a tanfolyamokat. A pénz csak kifogás. Az szól le, aki irigykedik, mert ő maga lusta időt szánni rá és megtanulni 2-3 idegen nyelvet. Szinte semmit nem költöttem nyelvtanulásra, egyetlen fizetős nyelvtanfolyamra sem jártam, ingyen tanultam mindent önállóan az internetről. Ja, azt nem, mert azért duplán meg kell dolgozni? Így is hozzá lehet állni.

Nem kell törődni velük. Válaszolj nekik azokon a nyelveken, amiket beszélsz, akkor elhiszik :D

Kevés munkával sokat keresni, hát, ahhoz meg jó kapcsolatok kellenek, de akinek vannak, az biztos meg tudja csinálni. Meg gondolom, az se megy egyik napról a másikra, amíg az ember rendesen elindít egy vállalkozást és kiépít vele egy passzív jövedelemrendszert.

Tényleg az a baj ezekkel a dolgokkal, hogy sokan elvárják, hogy rögtön jó legyen minden. Számításba kéne venni azt is, hogy mindent el kell kezdeni valahol, és ez nem megy nulláról...

2015. ápr. 22. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!