Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem vicces kicsit ez az mai...

Nem vicces kicsit ez az mai udvarlás?

Figyelt kérdés
Ma már minden szerelmi történet úgy kezdődik, hogy "hát rámírt facebookon..." Már alapból ettől a szótól rosszul vagyok, hogy "rámírt". Annyival jobb lehetett régen, amikor a srácok ténylegesen odamentek a lányokhoz, bókoltak nekik, vagy csak szimplán rájuk mosolyogtak, stb. és így jelezték, hogy tetszik nekik a csaj. Most meg mi van? Lájkok meg csillagszemű szmájlik a kommentben, jobb esetben egy "szia mizu?" üzenet és akkor ebből kéne levenni, hogy akarnak valamit, hát oké :D na meg ha a csaj csinálja ezt egy sráccal... Ez csak engem idegesít?
2015. ápr. 8. 23:55
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
*ez a mai
2015. ápr. 8. 23:56
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Engem nem zavar. Mindenki azt csinál, amit akar.
2015. ápr. 8. 23:58
 3/11 anonim ***** válasza:
55%
Ezt egy normàlis NŐ körberöhögnè, max tìzenèves tini korosztàlyban lehet valamire menni ìgy.
2015. ápr. 9. 00:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát attól függ. Amiket említesz (csillagszemű smiley, mizu üzenet, like), nos ezeket én nem tekintem udvarlásnak. Ha valaki azt írja, hogy mizu, hát bennem nem merül fel, hogy tetszem neki. De szerintem egy kerek egészében, bővített mondatokkal megfogalmazott üzenettel nincs semmi baj.
2015. ápr. 9. 00:32
 5/11 anonim ***** válasza:
így igaz 3as.sosem válaszoltam/ismerkedtem vadidegenekkel meg ilyen "láttalak a buszmegállóban" -de akkor rád sem néztem ,inkább facen írogatok típusu emberekkel sem.oké ,ha valakivel ismerjük azért egymást csak nagyon nem egy közegben mozgunk ,az más.de szerintem is kicsit szánalom az egész ,és hogy kapom az ilyen jellegű üzeneteket ,pedig a facebook alapvetően nem társkereső.
2015. ápr. 9. 00:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Mivel sok ember már facebokoon éli az életét, ezért egyértelmű, hogy a könnyebb utat választva ott fognak kezdeményezni az emberek. Félnek az elutasítástól, itt meg maximum nem írnak vissza, nem kell szégyenkezned a másik előtt.

Egyébként egyetértek, szerintem is szánalmas, de ilyesmi okok vannak mögötte.

2015. ápr. 9. 02:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyfelől nem vagyok egy nagy Facebook rajongó. A "Mizu? Bejössz." típusú ismerkedés előben sem túl szimpatikus. Viszont Facebookon az ember be tudja jelölgetni, hogy mi érdekli, mit szeret, stb., ami viszont jól tud jönni ismerkedésnél.
2015. ápr. 9. 03:32
 8/11 anonim ***** válasza:
De nagyon nevetséges:)
2015. ápr. 9. 06:07
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is az. De a tinik félnek, mert ma már minden a külső, nárcisztikus egy társadalomban élünk. És ha valakit visszautasítanak, az érezze magát értéktelennek. Bezzeg a fb milyen "objektív", számokkal jelzi a like-okat, azaz a népszerűséget. És a kis buta, éretlen, önbizalom hiányos emberkék (a csücsörítek/feszítej és 300 like-ot kapok emberek önbizalma ál-önbizalom) ennek bedőlnek. És ez teret enged a visszaéléseknek, sajnos.

Kevés hely van a személyes ismerkedésre, az emberek elzárkóznak másoktól, a tinik a telefonjuk mögé bújnak, mert még sem akkora az az önbizalom, meg nem is olyan érett még az a szexualitás benne, mint ahogy azt a megjelenésével fennen hirdeti, kiderül, hogy még csak egy gyerek. A neten pedig nem kell felelősséget vállalni a kimondott szóért, kockázat- és következmény mentesebb minden.

Nekem is van fb-om, lehet kulturáltan használni, nem a fb-vel van a baj. Bár nekem elig van képem, azt is csak a személyesebb ismerőseim láthatják, ilyen módon velem nem is lehetne megismerkedni. Tisztába vagyok az értékeimmel, nincs szükségem "de szép vagy" kommentekre. De meg tudom érteni a tiniket, és sajnálom, hogy ilyen értékrendben élünk, remélem fog ez változni, mire nekem lesz kamasz gyerekem.

2015. ápr. 9. 10:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez nem udvarlás. Ez semmi.
2015. ápr. 9. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!