Nem vicces kicsit ez az mai udvarlás?
Mivel sok ember már facebokoon éli az életét, ezért egyértelmű, hogy a könnyebb utat választva ott fognak kezdeményezni az emberek. Félnek az elutasítástól, itt meg maximum nem írnak vissza, nem kell szégyenkezned a másik előtt.
Egyébként egyetértek, szerintem is szánalmas, de ilyesmi okok vannak mögötte.
Szerintem is az. De a tinik félnek, mert ma már minden a külső, nárcisztikus egy társadalomban élünk. És ha valakit visszautasítanak, az érezze magát értéktelennek. Bezzeg a fb milyen "objektív", számokkal jelzi a like-okat, azaz a népszerűséget. És a kis buta, éretlen, önbizalom hiányos emberkék (a csücsörítek/feszítej és 300 like-ot kapok emberek önbizalma ál-önbizalom) ennek bedőlnek. És ez teret enged a visszaéléseknek, sajnos.
Kevés hely van a személyes ismerkedésre, az emberek elzárkóznak másoktól, a tinik a telefonjuk mögé bújnak, mert még sem akkora az az önbizalom, meg nem is olyan érett még az a szexualitás benne, mint ahogy azt a megjelenésével fennen hirdeti, kiderül, hogy még csak egy gyerek. A neten pedig nem kell felelősséget vállalni a kimondott szóért, kockázat- és következmény mentesebb minden.
Nekem is van fb-om, lehet kulturáltan használni, nem a fb-vel van a baj. Bár nekem elig van képem, azt is csak a személyesebb ismerőseim láthatják, ilyen módon velem nem is lehetne megismerkedni. Tisztába vagyok az értékeimmel, nincs szükségem "de szép vagy" kommentekre. De meg tudom érteni a tiniket, és sajnálom, hogy ilyen értékrendben élünk, remélem fog ez változni, mire nekem lesz kamasz gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!