Mi vicces benne? Miért ilyenek?
Figyelt kérdés
Ma esett az eső, én meg magamra vettem a klasszikus PVC esőkabátomat. Pár ember úgy mosolygott rám, mintha egy UFO lennék :D Pedig szerintem egy normális kiegészítő, nem egy szakadt kabát volt rajtam vagy valami ilyesmi...
Mi a vicces ebben? Miért jobb elázni? Régen ez teljesen természetes volt.
Szerintetek?
2015. febr. 27. 13:13
1/6 anonim válasza:
Azért, mert ma már szinte senki sem hord esőkabátot. Én is gyerekkoromban láttam utoljára. Biztosan fura volt nekik. Ettől még természetes, hogy esőben esőkabát volt rajtad, csak már elszoktunk tőle.
2/6 anonim válasza:
Utoljára kb. 10-12 hordtam olyat gyerekként és már akkor is utáltam... Kiment a divatból, elázni meg nem kell, feltalálták az esernyőt elég rég.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem igazán szeretem az esernyőt, hurcolni kell, elfoglalja egy kezem stb...
2015. febr. 27. 15:55
4/6 anonim válasza:
Semmi vicces nincs ebben. Szerintem te vagy komplexusos és csak képzelted az egészet. Mint amikor valakin szakadt ruha van, vagy foltos és egész úton zavarban van, mert úgy érzi, hogy mindenki látja a hibát, pedig a legtöbb ember szeme átsiklik rajta. Valószínűbb, hogy te fixíroztad az embereket kihívóan, hogy "na, mit szóltok az esőkabátomhoz" és erre reagáltak páran mosollyal.
6/6 Márciuska válasza:
Nagyon is használják az emberek! Persze, alapfokon én is esernyőt hordok, de az alapban csak max. derékig véd, ha meg ezerrel szakad az eső és a szél is fúj, ernyő alatt is csurom víz leszel. Esőkabátban nem. És ez nem divat kérdése. Ostobaság ronggyá ázni, ha tehetünk ellene. Egyes cégeknél a munkaruha tartozéka az esőkabát is. És turistákat láttál már esőben? Én nem is egyszer! Ugyebár túrázni nemigen lehet ernyővel a kézben, persze hogy felvesszük az esőkabátot, anélkül el sem indulok egy túrára. Amúgy néha tényleg viccesen néz ki benne az ember, magamon is szoktam vigyorogni, mert egy esőkabát ugye bő szabású, és úgy néz ki benne az ember, mint egy műanyag zsákban. Talán rajtad is ezért mosolyogtak, és nem azért mert furcsának tartanak. Tekintsd úgy, hogy valakinek jó napot szereztél, mert megnevetteted! Inkább az a hülyeség, hogy már nem gyártanak csinos esőkabátot. Régen emlékszem mintás gyerek esőkabátok is voltak, meg virágosak. Még lehet, hogy egyszer újra divatos lesz, akkor meg majd minden hülye ezt hordja, akkor is ha nem kell. Nézd meg, manapság a gumicsizmát is mindenféle happy színekben és mintával gyártják, pedig elvileg az is "ciki" dolog volt, mert abban ment ki a paraszt a sárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!