Mi lenne, ha törvénybe iktatnák a felnőtt gyerekek kötelező szülőlátogatását?
Mondjuk havonta egyszer törvény által végrehajthatóan kötelező lenne a szülőket meglátogatni a különélő felnőtt gyerekeknek.
Csak hasonló indokkal lenne elengedhető,mint amilyen indokkal a szülő kitagadhatja a gyerekét,vagy még olyannal sem.
Csak azért látogassák, mert káruk nincs belőle? Max a sebek szakadnak fel..
Vannak, akik gyűlölik a szüleiket régi sérelmeik miatt. Most menjenek oda jópofizni, csak mert ez az illem, a társadalmi elvárás? És úgyse lesz tőle bajuk? Ennyi erővel a szülő is meglátogathatja...
Mint korábban írtam, én nem vagyok ilyen helyzetben, de a férjem igen...
Ott is sérelmezi az anya, hogy nem megyünk! De emellett ő se jön! Pedig soha, senki nem tiltotta meg neki, hogy eljöjjön megnézni az unokáját... 21 év alatt jó, ha 6-szor eljött... ennyire kíváncsi ránk.
Kedves 21-es;nem én nem gondoltam semmi jópofizásra,társadalmi elvárásra,ilyesmire.
Törvényben megfogalmazott kötelező szülőlátogatásra gondoltam,meghatározott időnként és formában.Ami alól olyan feltételekkel lehetne felmentést kapni,mint amilyen indokokkal a szülők kitagadhatják a gyerekeiket.
Kedves 22-es;ez elég elmarasztalható,de messze nem üti meg a mértékét a kitagadásnak,ahogy írtam,hogy az lenne a mérce.
Ilyen vélemény a gyerek lakásáról ugyan elég furcsa,talán nem is reális,de nem befolyásolná ennek a feltételezett törvénynek a betartását,a kötelező szülőlátogatást.
Aham, tehát nem kell jópofizni?
Akkor képzelj el egy sértett "gyereket". Hazamegy látogatni ezzel a szöveggel:
"Sziasztok roh*dékok! Megjöttem, mert a törvény előírja, akkor is, ha ti állatok voltatok velem. Na itt voltam, csá."
Ezzel meg lennél így elégedve?
Vagy szó nélkül üljenek le, nézegessék egymást, és amikor letelik a kötelezően előírt látogatási idő, akkor meg szó nélkül távoznak?
Tényleg érdekelne, hogyan képzelted...
Kedves 25-ös;azért az általad elképzelt mondat és a jópofizás között elég sok árnyalat lehet.
Igen,le lehet ülni,lehet nézni egymást,az se semmi.
Körül lehet nézni is,és hátha fölmerül valami kérdés.Lehet egymásra nézni,abból is adódhat egy-két kérdés.Ki tudja?
Látom kérdező, még mindig nem érted!
Ha valaki nem látogatja a szüleit, annak OKA van!
Ha anyagi, vagy távolságbeli, azt a szülőnek meg kell értenie, és más formában tartani a kapcsolatot.
De ha régi sérelmek, akkor ott bizony a szülőnek kell felemelnie a popsiját, és odamenni, elnézést kérni, esetleg megpróbálni felépíteni a kapcsolatot, amit ő rombolt le!
Ha valaki sértetten, esetleg emiatt gyűlölettel viszonyul a szüleihez, attól nem várható el ez, amit te elvárnál!
Kedves 26-os;mit tudnék erre írni,hogy szerinted vagy játszom,vagy bunkó vagyok,vagy nem vagyok őszinte?
A kérdésem még ugyanúgy áll;ettől függtlenül.
Kedves 28-as;az ok az objektív,az ürügy szubjektív.
A kérdés törvény szerinti szülőlátogatásra vonatkozott,ami alól a gyerekek felmentést kaphatnának.
És ami szerint a gyereknek is joga lenne látni a szülőt,ugyanúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!