Én imádok nőnek lenni! Szeretem a szép és csinos ruhákat, kozmetikumokat, szeretem, amikor szépen felöltözök, és megbámulnak a férfiak. Szeretem, hogy udvariasak, előzékenyek velem a pasik(általánosságban mindig udvariasak, persze taplókkal én is találkozom néha).
Igazából nem is tudnék olyan dolgot mondani, amit negatívumként élek meg a női létemmel kapcsolatban.
Ezen már én is elgondolkodtam.
Engem is sok minden taszít a női létben. Még mindig nem teljes az egyenlőség, és ezek a nőies cuccos dolgok is csak a pasik kiszolgálására jók... Én legalábbis nem érzem benne jól magam, és már csak dacból sem... :) Nem akarom az elnyomás jelképeit látni magamon...
Szerintem egy dolog van, amiért igazán jobb a női lét: bátrabban kimutathatjuk az érzelmeinket. És ez fontos! Nem kell szégyenkeznünk senki előtt miatta. :) Ez nagyon jó...
Mert sminkelhetünk :D
Viccen kívül, kiskoromban mindig fiú akartam lenni és a mai napig irigylem a férfiakat. Utálok menstruálni, azt hogy a társadalom elvárja hogy legyek gyerekszerető, hogy egyes emberek olykor azzal magyarázzák a tetteimet, hogy "mit is vártunk volna egy nőtől", hogy nem vettek fel dolgozni egy csomó diákmunkára mert lány nem kell stb.
Nem szeretem, amikor a megítélésem közben első szempont, hogy milyen kromoszómákkal rendelkezem.
#15, #16 Igen, én is ilyesmire gondoltam. Nem sminkelem magam, a szemhéjfestéktől ég a szemem, a rúzs/szájfényt pedig azért nem szeretem mert beleragad mindig a hajam..., ráadásul tök macera, és szerintem egészségtelen is.
A ruhák megint csak nem boldogítanak, arról nem is beszélve, hogy férfiak is ugyanúgy öltözködhetnek divatosan, szóval ez sem női "kiváltság".
Munkahely... ugyanazt a munkát végzem, mint a férfi kollégáim, ráadásul nekem van diplomám nekik nincs, mégsem vagyok megbecsülve. Ráadásul ha lenne gyerekem, sokkal nehezebben kapnék állást, mint egy férfi/apa.
A menstruációról, a terhességről, a szülésről, szex alatti félelem a nem kívánt terhességtől már nem is beszélve.
Visszaolvasva amit írtam, elég savanyúnak tűnhetek. Talán az is vagyok/lettem. A kérdést részben azért is írtam ki, hátha találok valami pozitívumot abban, hogy nőnek születtem.
#18 Ez az arány nem azt jelzi, mennyien próbálták megtenni/gondoltak rá, hanem hogy milyen arányban volt "sikeres".
Nem állítottam azt, hogy mindent ugyanúgy, van olyan munka, amit biztos nem tudnának, mivel gyengébbek. (tisztelet a kivételnek)
A bérkülönbség ellenére miért nem alkalmaznak több nőt, arra pedig az a feltételezésem, hogy mert a férfi nem fog szülni, nem fog szabit kérni mert beteg a gyereke, fizikailag jobban terhelhető stb. egyszóval kevésbé "problémás".
De egyébként nem ez volt a kérdésem, hogy nőnek vagy férfinak lenne-e jobb lenni, biztos vagyok benne, hogy nektek is vannak gondjaitok, hanem az a kérdésem, hogy nőnek miért jó lenni.
Igazad van, de volt, aki az egyenlősdit hiányolta. Nekem erről meg ez a véleményem (hogy egy ilyen öszvér-megoldást szeretnének sokan, a tradicionális nemi szerepekből is kimazsolázni az előnyöket, és a modern egyenjogúságból is csak az előnyöket).
Szerintem csak szép nőnek lenni jó, aki átlagos vagy csúnya, attól gyakorlatilag a társadalom megtagadja a női jogokat, és minden előny csak halványan jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!