Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért jó nőnek lenni?

Miért jó nőnek lenni?

Figyelt kérdés
27N

2015. márc. 26. 10:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A terhesség, szülés nagyon jó élmény, nekem legalábbis az volt. Jó érzés, amikor udvarolnak, amikor egy pasi azt mondja, szeretné ha gyereket szülnék neki. Amikor érzem, hogy vigyáznak rám, féltenek, óvnak és értékes porcelán tárgynak érezhetem magamat. Ez kellemes. Most a rossz oldalát nem írom le, mert azt nem kérdezted szerencsére. :)
2015. márc. 26. 11:33
 12/22 anonim ***** válasza:

Én imádok nőnek lenni! Szeretem a szép és csinos ruhákat, kozmetikumokat, szeretem, amikor szépen felöltözök, és megbámulnak a férfiak. Szeretem, hogy udvariasak, előzékenyek velem a pasik(általánosságban mindig udvariasak, persze taplókkal én is találkozom néha).

Igazából nem is tudnék olyan dolgot mondani, amit negatívumként élek meg a női létemmel kapcsolatban.

2015. márc. 26. 12:24
 13/22 A kérdező kommentje:
Irigyellek benneteket, hogy szerettek nőnek lenni. Én jelenleg csak a rossz oldalát látom. :(
2015. márc. 26. 12:36
 14/22 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Azért nehogy azt hidd, hogy minden nap, minden órában fenékig tejföl az élet! Ez a kellemes női érzés csak úgy általánosságban értendő, azért a nap túlnyomó többségében normál típusú az élet. :)
2015. márc. 26. 13:02
 15/22 anonim ***** válasza:
76%

Ezen már én is elgondolkodtam.

Engem is sok minden taszít a női létben. Még mindig nem teljes az egyenlőség, és ezek a nőies cuccos dolgok is csak a pasik kiszolgálására jók... Én legalábbis nem érzem benne jól magam, és már csak dacból sem... :) Nem akarom az elnyomás jelképeit látni magamon...

Szerintem egy dolog van, amiért igazán jobb a női lét: bátrabban kimutathatjuk az érzelmeinket. És ez fontos! Nem kell szégyenkeznünk senki előtt miatta. :) Ez nagyon jó...

2015. márc. 26. 15:53
 16/22 anonim ***** válasza:

Mert sminkelhetünk :D

Viccen kívül, kiskoromban mindig fiú akartam lenni és a mai napig irigylem a férfiakat. Utálok menstruálni, azt hogy a társadalom elvárja hogy legyek gyerekszerető, hogy egyes emberek olykor azzal magyarázzák a tetteimet, hogy "mit is vártunk volna egy nőtől", hogy nem vettek fel dolgozni egy csomó diákmunkára mert lány nem kell stb.

Nem szeretem, amikor a megítélésem közben első szempont, hogy milyen kromoszómákkal rendelkezem.

2015. márc. 26. 20:34
 17/22 A kérdező kommentje:

#15, #16 Igen, én is ilyesmire gondoltam. Nem sminkelem magam, a szemhéjfestéktől ég a szemem, a rúzs/szájfényt pedig azért nem szeretem mert beleragad mindig a hajam..., ráadásul tök macera, és szerintem egészségtelen is.

A ruhák megint csak nem boldogítanak, arról nem is beszélve, hogy férfiak is ugyanúgy öltözködhetnek divatosan, szóval ez sem női "kiváltság".

Munkahely... ugyanazt a munkát végzem, mint a férfi kollégáim, ráadásul nekem van diplomám nekik nincs, mégsem vagyok megbecsülve. Ráadásul ha lenne gyerekem, sokkal nehezebben kapnék állást, mint egy férfi/apa.

A menstruációról, a terhességről, a szülésről, szex alatti félelem a nem kívánt terhességtől már nem is beszélve.

Visszaolvasva amit írtam, elég savanyúnak tűnhetek. Talán az is vagyok/lettem. A kérdést részben azért is írtam ki, hátha találok valami pozitívumot abban, hogy nőnek születtem.

2015. márc. 27. 16:43
 18/22 anonim ***** válasza:
Mert könnyebb az élet, rá tudod terhelni másra az életed problémáit. Az öngyilkosok 80%-a férfi, a hajléktalanoknál ez az arány 95% kb. Ezt főleg annak ajánlom, aki nyavalygott az egyenlőség miatt. Ha a cégek profitorientáltan működnek, és a nők mindent ugyanúgy elvégeznek, mint a fériak, csak kisebb bért kapnak, akkor miért nem rúgják ki az összes férfit, és vesznek fel a helyükre nőket? Kevesebb kiadással járna. És mi a helyzet a hajléktalanokkal, és az öngyilkosokkal?
2015. márc. 27. 18:19
 19/22 A kérdező kommentje:

#18 Ez az arány nem azt jelzi, mennyien próbálták megtenni/gondoltak rá, hanem hogy milyen arányban volt "sikeres".

Nem állítottam azt, hogy mindent ugyanúgy, van olyan munka, amit biztos nem tudnának, mivel gyengébbek. (tisztelet a kivételnek)

A bérkülönbség ellenére miért nem alkalmaznak több nőt, arra pedig az a feltételezésem, hogy mert a férfi nem fog szülni, nem fog szabit kérni mert beteg a gyereke, fizikailag jobban terhelhető stb. egyszóval kevésbé "problémás".

De egyébként nem ez volt a kérdésem, hogy nőnek vagy férfinak lenne-e jobb lenni, biztos vagyok benne, hogy nektek is vannak gondjaitok, hanem az a kérdésem, hogy nőnek miért jó lenni.

2015. márc. 27. 20:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Igazad van, de volt, aki az egyenlősdit hiányolta. Nekem erről meg ez a véleményem (hogy egy ilyen öszvér-megoldást szeretnének sokan, a tradicionális nemi szerepekből is kimazsolázni az előnyöket, és a modern egyenjogúságból is csak az előnyöket).

Szerintem csak szép nőnek lenni jó, aki átlagos vagy csúnya, attól gyakorlatilag a társadalom megtagadja a női jogokat, és minden előny csak halványan jelentkezik.

2015. márc. 27. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!