Szerintetek is elönyösebb férfinak lenni, mint nőnek?
Én szeretek nő lenni, de ha belegondolok férfinak könnyebb lenni, mint nőnek!
Például ők:
-járhatnak rövid hajjal
-nem menstruálnak
-nem kell félniük, hogy terhesen maradnak
-csak dolgozni kell járniuk, se mosni, főzni meg takarítani nem kell nekik
-a gyerekre is csak akkor vigyáznak, ha ők akarnak
Szerintetek igazam van?
Szerintem ez nem ilyen egyszerű. Lehet, hogy a férfiak körében elfogadottabb a rövid haj, de azért sok rövid hajú nő is van, és pl. szoknyát, ami nagy melegben sokkal kényelmesebb, csak a nők hordhatnak. Állítólag a vasúti kalauzférfiak között volt is emiatt lázadozás, hogy a nők melegben mehetnek szoknyában, de nekik akkor is hosszúnadrág az egyenruha. A menstruálás, meg a terhesen maradásról: nekem nagy ajándék, hogy kihordhatom majd a kisbabámat és megszülhetem. Egy férfinak erre nincs lehetősége. Manapság már az sem igaz, hogy a férfinak ne kéne részt venni a házimunkában, vagy ne kéne a gyerekre vigyázni. 20 éve még alig lehetett látni apukákat az óvodákban, ma már rengeteg családban az apa viszi a gyereket. Szóval szerintem nincs különbség, hogy kinek a nehezebb.
Egyébként az a népmese jutott eszembe a kérdésedről, ahol az ember meg az asszony összeveszett, hogy kinek van nehezebb dolga: az ember szántani, a földön dolgozni járt, az asszony meg otthon főzte az ebédet stb. Kitalálták, hogy cserélnek egy napra: az asszony megy szántani, az ember meg főz. Aztán másnap már vissza is cserélték, mert a másik nem életét mindketten nehezebbnek találták.
A másik, ami eszembe jutott, az valami példabeszéd. Nem bibliai, hanem inkább mese, de hasonló. Arról szól, hogy az embereknek zsákokat kell cipelniük, és valaki panaszkodik, hogy túl nehéz a zsákja. Akkor megengedik neki, hogy valaki másnak a zsákját vigye inkább, de végülis mégis a sajátját találja a legjobbnak. Igaz, hogy az is nyomja a hátát, itt púpos, ott töri, de azt már megszokta.
A harmadik meg az, ami már tényleg bibliai, hogy mindenkinek magának külön-külön tervezte meg Isten az élete keresztjét, amit vinnie kell. Mindenkinek olyat adott, amit még éppen elbír, és ami épp őhozzá illeszkedik. Nem sok értelme lenne cserélgetni.
Én így látom:
- A nők is járhatnak rövid hajjal, sőt valamelyiknek még egészen jól is áll, ugyanúgy, mint némely férfinek a hosszú haj;
- Nem menstruálunk tény, de a borotválkozás - minimum az arcon -, egy elég nyűg szerintem, sőt ha elrontod, még el sem takarhatod, mindenki látja rajtad;
- terhesen nem maradunk, de akkor beszélhetnénk a "kangörcs" effektusról, ami igen sok férfit érint érzékenyen;
- az egyedülálló és egyedül élő pasik önellátóak (még ha kevés is van belőlük), tehát ez egyénfüggő, pl nekem sincs bajom a takarítással vagy akár a főzéssel;
- nincs bajom a kicsikkel, jól megértetem magam velük, mégsem lettem óvodapedagógus, mert azt azért mégse, tehát ez is egyénfüggő.
Teljes mértékben szerintem nincs igazad.
Egy pasi. :)
Én tényleg csak a jót néztem, a rosszat nem.
Köszönöm a válaszokat!
Mostmár kezdem megérteni, hogy nem is olyan rossz nőnek lenni!:) És olykor nehéz férfinak is lenni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!