Ki számít tanult embernek?
Ne feledjük, hogy az élettapasztalat nem egyenlő a tanulással.
Lehet, hogy egy 45 éves kőműves vagy asztalos sokkalta intelligensebb, mint egy 3 diplomával rendelkező ember...
Nevezhetünk egy több diplomás embert tanultnak, de ha csak a leírt dolgokhoz képes ragaszkodni, akkor mégiscsak valamilyen értelemben buta marad, míg egy kevesebb iskolával rendelkező ember, sokkalta jobban megtudja oldani a problémákat.. (itt most nem a relativitáselméletre gondolok, vagy épp egy perpetuum mobile megalkotására)
# 5/5: most bocsánat de jó nagy butasáot irtrál
Az kor vagy az élettapasztalat nem egyenlő az intelligenciával
Élettapasztalata mindenkinek van, intelligenciája nem
De az intelligencia sem egyenlő a tanultsággal...
3. voltam
Éppen ezért a tanultság kérdése, szubjektív.
#5-ös voltam.
Attól, hogy valaki elvégez egy egyetemet, még nem lesz tanult ember. Ha elvégez 2-3 egyetemet, mellette/utána autodidakta módon tanul ezt-azt, amit ért, tud alkalmazni, az tanult ember. Vagyis, akinek óriási lexikális tudása van.
Egy diplomát nem olyan nehéz összeszedni és ezt diplomásként mondom. Attól, hogy van egy papírom, ami a többi mellett rohad a fiókban, nem tartom magam tanult embernek. Soha nem is értettem, hogy az egyetemet végzettek mire vannak annyira oda a hatalmas tudásukkal, miért tartják magukat többre a többi embernél, miért nézik le a bolti eladókat, a kukásautón dolgozókat vagy a biztonsági őröket.
Ránézek a diplomámra és persze, örülök neki, büszke vagyok magamra, hogy igen, végigcsináltam, de ennyi. Ez édeskevés ahhoz, hogy tanultnak tartsam magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!