Szerintetek mitől számít valaki sikeres embernek? Mik az alap követelmények? És én mit tegyek a siker érdekében?
Sikeres ember szerintem:
jó munkája van
boldog párkapcsolata
IGAZI barátai, barátnői
tud időt szentelni valamiféle hobbinak (mindegy hogy olvasás vagy ejtőernyőzés)
rendezett, meleg otthon
Nálam a siker teljesen mást jelent. Nálam a siker egy személyes dolog. Ha valaki sikeres az életben, az csak a felfogás kérdése.
Van még időd, nyugi. :) Még gyerek vagy, a legfontosabb, hogy tanulj, aztán lehetsz sikeres ember. És a tanulást nem feltétlenül az iskolai eredményekre értem. :)
tényleg felfogás kérdése csak.
példa rá lentebb.
én (aki már lediplomázott, kimentem külföldre dolgozni, nem találtam még meg melyik m.hely marad meg hosszú távon, vagy hol fogok élni, mindent kezdetnek érzek)találkoztam egy sráccal aki még az anyjánál lakik, nemrég épült fel egy hosszú betegségből, munkavállalásban így korlátozott, de munkája sincs, tanul valami szakmát, közben meg letöltendője van a börtönben valami tartozás miatt) és így beszélgettünk:
- én úgy érzem magam, hogy én most vagyok pont a nullán (tehát még semmim nincs az életben)
-erre ő: kicsit kikelve magából, hogy ő viszont egyáltalán nem így érzi magát, ő aztán nem a nullán van
(szóval ő többre értékeli magát, de ez látszik is köztünk mint különbség, ő egésznap mosolygós, tele van barátokkal, én meg egész nap idegesen/pánikjelleggel rohangálok munkahelyek után a munkám mellett is)
Olvasd el Mohás Livía: Ki tudja mi a siker? c. könyvét! Olvasmányos és nem utolsó sorban hasznos is:)
Szerintem netről is letölthető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!