A ti sulitokban mindegyik osztálynak saját osztályterme van - vagy óráról órára más terembe mentek?
Én azt vettem észre, hogy egyre több suliban inkább az utóbbi megoldás kezd el divatozni. Miért van ez? Miért jobb minden órán másik terembe menni?
Szerintetek melyik a jobb? Ha van az osztálynak egy saját osztályterme, ami az "övé" 4 vagy akárhány évig és kedvére díszítheti stb. - vagy pedig, ha tantárgyaknak van terme és minden órára máshová kell menni? Kérek érveket és ellenérveket :D
Van egy saját terem, ilyen magyar, történelem meg ilyesmi órák ott vannak tartva, és vannak szaktermek biológia, kémia, földrajz óráknak. És néha átmegyünk másik osztály termébe ha ott van az óra, amikor a miénk foglalt.
Nekem mindegy hogyan van, jó így is
Igazából az én régi sulimban is volt külön kémia, fizika, énekterem, illetve voltak órák, amiket csoportbontásban tanítottak, és az osztály fele olyankor másik teremben volt. De az órák java része a "mi" osztálytermünkben volt. Hozzátartozott az osztály identitásához az a terem.
Most viszont azt hallottam, hogy minden óra, töri, magyar is más teremben van, mert minden órának van külön terme és óráról órára vándorolni kell.
Igazából nekem is mindegy lenne, csak mégis furcsa ez, és nem értem, miért jobb ez így :D
Jelenleg minden osztalynak van kulon osztalyterme, de miutan befejezodnek az ujitasok, akkor forditva lesz a helyzet. Allitolag azert, hogy ne rongalodjanak a termek, padok, felszerelesek. Szerintem igy jobb, mert megis egyutt van az osztaly. Maskep szetszortsag lenne, mert szinte mindenki mas tarsasaghoz szegodne szunetekben es igy mintha nem is egy osztaly lennenk. Egyebkent az orarol orara valo jarkalassal kevesbe lehet hazikat masolni(megesik, hogy azert nem erti a diak es hiaba mondja meg a tanarnak, mert egyesek nem ertik, s rossz jegyet adnak), de az a jo lenne, hogy valoszinuleg a termek a bizonyos tantargynak megfeleloen lennenek "feldiszitve".
16\L
Óráról órára másik terem. De szerintem ez egy borzalmas megoldás. Egyik pontból a másikra percekig tart átmenni mert el van dugulva az egész iskola, mert mindenki össze vissza megy...
Folyton a nyomorult folyosón kell lenni, ahol semmi fogas, vagy szék nincs, egyszerűen borzalmas.
Persze a tanárok mindig megtalálják a megoldást, hogy ne engedjenek be, mert bent van a laptop stb. pedig aztán mindenki jó nagy ívbe szarik rá...
De vannak kivételes helyzetek mikor be lehet menni a terembe, de érdekes módon még soha nem volt semmi probléma, meg akkor nem kell aggódni... vicc az egész
Ja igen, egy jó érv a "vándorlás" mellett: mi most egész nap egy terembe vagyunk, mindenkinek van egy fix helye, és pont emiatt van akivel még soha nem is beszéltem, mert nem kerültünk olyan helyzetbe. Mert pl messze ülünk egymástól. De amikor a középsuliba vándoroltunk, míg vártunk a szünetben, addig másokkal is beszélgettem, és tök jó volt.
Előző voltam.
Nálunk volt saját terem. Nyilván fizika, biosz, kémia néha volt olyan teremben, ahol volt szertár, ének meg ahol zongora... meg amikor bejöttek a fakultációk, akkor nyilván mentünk ide-oda, de alapvetően volt osztályterem.
Én szerettem azt, hogy van osztályterem, egy biztos pont. Ahova az ember be tudja rakni a cuccait (volt szekrény nálunk, de egy amerikai típusú szekrény volt 2 emberre, ahova kb. semmi nem fér el), már ha zárható, persze... meg amit kedvére kidíszíthet. Tanárok is tudják, hol keressék szünetben a diákot, a diákok is egymást...
Nálunk vannak saját termek, amiket az adott osztály díszíti meg minden, de egyes órákon mi is vándorlunk. Én igazából szeretem mikor a sajátunkban vagyunk, de néha jól esik a környezetváltozás:) Szerintem jó mert így van hova pakolni meg tényleg így van egy saját termünk, ami a miénk és így van hova menni úgymond meg tényleg megszokja az ember. Viszont olyan szempontból meg nem jó, hogy az iskola nem járul hozzá anyagilag akármihez, tehát ha mondjuk ki akarnánk festeni akkor azt mi fizetnénk illetve volt, akik projektort és vásznat vettek és igazából ezt csak négy évig használják ők....
Igazából kémiára, tesire és infóra járunk át más terembe, ami indokolt szerintem mert ugye ezeket az órákat nem lehet akárhol megtartani. Van olyan óra, amikor a projektor miatt megyünk másik osztályba, de a miénkbe is lehetne felhozni egy-egy órára, nyilván könnyebb ahol be van építve meg nem kell pakolászni a cuccot, de ezt igazából annyira nem értem mert nálunk is meg lehetne oldani. Illetve sok órán, az emelt órák miatt meg a nyelv órákon a különböző nyelvek meg különböző szintek miatt is van csoportbontás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!