Novemberben betöltöm a 18. életévemet. Sok dolgot halottam már miért jó és miért nem. Pl: vehetek lottót meg kaparós sorsjegyet végre. De ti hogy éltétek meg a 18. életéveteket?
Sehogy. Nem volt semmi különös. Túl nagy jelentőséget tulajdonítanak az ilyen "fordulóknak", aztán mindenki csalódik.
2015. márc. 20. 21:53
2/12 anonim válasza:
A 18 nem hagyott túl mély nyomott bennem. Lottót, cigit, piát eleve nem nagyon akartam venni, ráadásul, akkor még nem volt a 18 év korhatár vagy legalább is nem érdekelte a boltosokat.
A 20-ra sokkal jobban emlékszem. Akkor nagyon megviselt, hogy nem vagyok már tini.
2015. márc. 20. 21:54
3/12 anonim válasza:
És a 16-nak sokkal jobban örültem, mert hogy már nem vagyok gyerek, ugyan még felnőtt sem, de igazi gyerek sem.
2015. márc. 20. 21:56
4/12 anonim válasza:
Januárban töltöttem a 18-at,és semmilyen változást nem érzek.
Aki eddig felelőtlen,gyerekes és nemtörődöm volt az sem változott meg egyik napról a másikra.Aki felelősségteljes és kötelességtudó volt,az pedig olyan is maradt.
A kor csak egy szám, szerintem semmit nem változtat. (najó,pár dologra nyilván feljogosít lsd.: nemzeti dohánybolt (ahova 17 évesen is lazán bemehetsz,legalábbis a környéken. Legálisan fogyaszthatsz alkoholt, mehetsz szavazni, és elviheted az ötös lottót :D)
2015. márc. 20. 21:58
5/12 anonim válasza:
Semmi a világon nem fog változni. Kiadják majd neked is a sört, de kb ennyi.
2015. márc. 20. 22:00
6/12 piriiiii válasza:
Nekem annyiban, hogy így is kicsit függetlenedtem a szüleimtől. De amúgy tényleg semmi sem változott.
2015. márc. 20. 22:02
7/12 anonim válasza:
Semmivel se lett másabb, kivéve, hogy előtte kisboltban fapofával vettük a piát, amint elmúltam 18, már egy szar sörért is kérték a személyit, így közel a 15-höz kicsit gáz, hogy nem vehetek egy sört és egy csokit anélkül, hogy villogtatnom kéne a személyit, de legalább a pénztárosok jól zavarba jönnek :D
Semmi egyéb előnyét nem vettem észre ezen kívül, nikább a hátrányát. 4 évenként csesztetnek, hogy menjek szavazni, miközben totálisan nem értek a politikához.
2015. márc. 20. 22:17
8/12 anonim válasza:
Nem 15, hanem 25, késő van... :)
2015. márc. 20. 22:33
9/12 anonim válasza:
Talán az egyetlen feltűnőbb dolog volt, hogy nem kellett kint toporogni, míg a többiek megvették a dohányboltban az italt. Lottó meg kaparós sorsjegy :D Azért nem olyan nagy szám. Én is inkább a 20-tól félek, bár magától a számtól alapjáraton nem változik semmi. Csak olyan sok mindennel el vagyok maradva úgymond lelkileg ... szóval nem érzem annyinak magam...Különben meg teljesen jó a 18, előre is boldog szülinapot!
2015. márc. 20. 23:32
10/12 anonim válasza:
Én egy hónap múlva leszek 19. A 18. azért volt jó, mert már bemehetek a dohányboltokba, bárhol vehetek alkoholt, kiadják a kaparós sorsjegyet. Több diákmunka közül válogathatok. Nekem még pluszba jött az is, hogy 18 évesen érettségiztem le, gimnazistaként kezdtem, egyetemistaként végezetem, szóval elég sok változás volt ebben ez életévemben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!