Miért jó 17 évesnek lenni?
?
Szerintem jobb mondjuk 22-23-nak lenni.
17-nek jó lenni, mert nincsenek szoros kötelességeid. Kábé ezért jó...de érettségi előtt lenni, félig gyerekként annyira nem vágyom vissza :D
Ha a saját 17 éves koromra gondolok: semmiért.
Most 27 évesen sokkal jobban élvezem az életet.
De ha keresni kell valamit:
- 17 évesen még nem kell magad eltartani, de már elég sokfelé mehetsz felügyelet nélkül
- fiatal vagy, egy csomó ember tizenévesen van a legjobb fizikai formában
- rossz döntésekkel még nemigen rontottad el a jövőd, még bőven van lehetőséged párt találni, szakmát választani
Hát ez hozzáállás-függő.
Én is 23 vagyok, iszonyat öregnek érzem magam, mit nem adnék hogy megint 17 lehessek :)
Bár ehhez gondolom hozzáad hogy nem volt túl felhőtlen az elmúlt pár évem, és most betegség miatt háztartásbeliként üzemelek :(
Hogy miért volt jó? A fentebb leírtak kb. fedik. Nincsenek kötelezettségek, fiatal vagy és van rá indokod hogy hülye légy :D
Szerintem nem volt különösebben jó 17 évesnek lenni. Úgy értem semmi olyan dolog nem történik ilyen korban, ami kiemelkedően csodálatos. :D Suliba jártam, barátnőztem, barátommal voltam, elvoltunk, de még sok volt a korlát.
Szerintem 20-21-22 évesnek jó lenni, amikor már van fizetésed a szakma/diploma után, a szülők már nem tiltanak semmit, csak tanácsot adnak, ha valamit ők nem úgy csinálnának. Megvehetsz sok mindent, amit régen nem lehetett, mert a szülők nem adtak rá, vagy nem volt elég a diákmunkából jövő pénz. Összeköltözhetsz a barátoddal. Lehúzod a napi 8-10 órát a munkahelyen, de nincs az, hogy amikor hazaérsz, akkor még nekiállni tanulni, mert jövőhéten 100 zh-t, dogát írsz. Magyarul elkezdhetsz igazán élni, megteremteni magadnak lassan mindent, ami szerintem nagyon jó érzés.
21L
"Összeköltözhetsz a barátoddal. Lehúzod a napi 8-10 órát a munkahelyen, de nincs az, hogy amikor hazaérsz, akkor még nekiállni tanulni, mert jövőhéten 100 zh-t, dogát írsz."
Helyette főzni, takarítani kell, hát én inkább tanulnék még :D
Én imádok főzni, sütni és valamiért takarítani is. Mindig kikészültem a vizsgáktól, rémálmaim voltak az egyetemi éveim alatt, mindig volt valami baj, valami nehézség. Soha többé nem csinálnám végig, végre nyugodt, boldog életem lehet és nem a mérhetetlen stressz, mint nem is olyan régen. :(
Persze én az egyetemet nappalin csináltam diákmunka(éjszaki műszak gyárban) mellet és egyedül vezettem háztartást otthon, mert már külön éltem. Tanulás nélkül és rendes nappali munkával csodásnak és nyugodtnak érzem az életem. :D
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!