Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy beszéljek hozzá (milyen...

Hogy beszéljek hozzá (milyen nyelven)?

Figyelt kérdés

Az embernek tudom a vezetéknevét (Toth) és telefonszámát. Két szám van, az egyik a feleségéé, a másik az övé gondolom. Ha felhívom, hogyan beszéljek, magyarul, aztán ha visszakérdez, folytassam angolul, h azt hittem a neve alapján magyar? (pl. a feleségét elvehette ez a Tóth külföldön is...)

Vagy mondjak mindent angolul, aztán ha hallja a magyar akcentust, megkérdezi, h magyar vagyok-e? :D

Még nem ismerem őt/őket, 1 üggyel kapcsolatban hívnám keresném fel.

2015. márc. 8. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
mivan? totál nem értem. nem tudod hogy magyarok vagy angolok e? magyarul beszélj
2015. márc. 8. 20:47
 2/8 A kérdező kommentje:

Pontosan, a vezetéknév magyar, de ez még nem jelent semmit :D

Bocs ha kicsit érthetetlen a leírás.

2015. márc. 8. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
Tudtommal a Tóth vezetéknév csak magyar. Nincs angol Tóth vezetéknévvel
2015. márc. 8. 21:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ő már egyáltalán nem beszél magyarul, mivel csak az ősei voltak Tóthok. Beszélj vele angolul és ha gondolod kérdezz rá, hogy nem beszél-e magyarul.
2015. márc. 8. 21:07
 5/8 A kérdező kommentje:

Egyik felmenője biztos magyar volt. De a pasi is az? És a felesége? :D Mrs Tóth lehet úgy is h átveszi a nevét -> ha a nő veszi fel a telefont akkor hogyan? :D

Najó, szerintem elkezdem magyarul, aztán ha kell angolozok velük :)

2015. márc. 8. 21:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Utolsó, igen, erre gondoltam :)

De jó a te ötleted is!

2015. márc. 8. 21:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha egy Angliaban elo angolt hivsz fel akkor beszelj vele angolul.
2015. márc. 9. 07:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Felhívtam, beszéltünk (full angol volt, a magyarhoz semmi köze nem volt hangzásilag :D), elintéztük, köszi a válaszokat! :)
2015. márc. 10. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!