Most milyen nyelven beszéljek?
Figyelt kérdés
Én jól beszélek angolul, és ugye magyarul is, viszont a barátnőm akivel együtt jövünk reggel a buszon, ő nem valami jó angolból. Viszont ebben az évben jár az osztályunkba egy cserediák, akivel csak angolul lehet beszélni. És ha angolul beszélek a külföldi lányhoz akkor sajnálom a magyar barátnőm, hogy ő nem érti, viszont ha magyarul beszélgetünk szegény külföldi lány nem érti, pedig így is elég nehéz lehet neki egy idegen országban hogy nem beszéli a nyelvet.. Szerintetek mit kéne csinálnom?2009. nov. 10. 19:04
1/7 anonim válasza:
Ha az Angol lányhoz beszélsz minek értse a barátnőd,ha kíváncsi rá hogy miről van szó tanuljon.Így a kíváncsisága miatt még jól is járhat.
2/7 anonim válasza:
beszéld meg mind2vel, hogy nem kibeszélitek a másikat, hanem nincs más megoldás. Ha olyan a téma, ami mind2tökre tartozik, fordítanod kell. Egy kis megértés kell mind2 fél részéről, hogy nem tudsz mind2jüknek egyszerre eleget tenni, ketten vannak, igyekszel.
3/7 anonim válasza:
Ha a csrediák idejött tessék neki finoman célozni hogy tanulgasson magyarúl. A barátnőd meg nagy láma ha nem akar megtanulni angolul. ez már muszály sajnos
4/7 anonim válasza:
A cserediák azért van Magyarországon, hogy nyelvet tanuljon (jelen esetben a magyart). Nyilván neki egyszerűbb egy olyan nyelven beszélnie, amit jól tud, és neked is jó, mert addig is gyakorolsz, de az ittlétének nem az a célja, hogy akár az ő, akár a te nyelvtudásod jobb legyen. Tessék csak magyarul beszélgetni, a cserediáknak pedig segíteni magyarul tanulni!
5/7 anonim válasza:
Nézzetek hármasban Ausztrál Tomot...
6/7 anonim válasza:
ugyanmár milyen cserediák jön MAGYART tanulni? hol éltek ti?inkább a magyar megy külföldre,és utána a külföldi diák jön Magyarországra, de nem azért hogy magyart tanuljon
sztem mindenképpen angolul beszélj, mert a barátnőddel bármikor beszélhetsz, ha én lennék egy cserediák nem tetszene hogy végig olyan nyelven beszélsz amit én nem értek egyáltlán és nem is velem foglalkozol
7/7 anonim válasza:
Igenis vannak ilyen cserediákok! A volt gimimbe minden évben jött 2-3 cserediák, és a sok év alatt egy olyan lány volt (amerikai, úgyhogy nem csodálkozom rajta), aki azért jött ide, hogy elszakadjon otthonról. A többiek mind nagyon szépen beszéltek már a tanév végére magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!