Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az abortuszról,...

Mit gondoltok az abortuszról, illetve az eutanáziáról? (bôvebben lent)

Figyelt kérdés

Szerintem abortusz = gyilkosság. Nem tudom, hogy lehet törvényes

Az eutanáziát, tehát, hogy egy ember döntsön a saját életérôl, nem engedik.

Szóval egy anya dönthet más (a gyermeke) életérôl, de egy ember sem dönthet a sajátjáról.

Hogy is van ez akkor?

2015. márc. 7. 22:24
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
72%

Kezdjük ott, hogy abortusz nem csak becsúszott gyereknél fordul elő, hanem súlyosan beteg gyereknél vagy ha a magzat veszélyezteti az anya egészségét.

Elítéled az eseményutáni tablettát is? Külföldön van abortusz tabletta is amit 48 óra után kell bevenni, nem tudom hanyadik hétig lehet, de sokkal kevesebb kockázattal jár. Az különböző a szemedben?

Amúgy nem ítélem el, mert inkább egy abortuszt hajtsanak végre, mint legyen még egy állami gondozott, szeretet nélkül felnövő gyerek. (Lehet, hogy sok a meddő pár, de ha sérült és/vagy kisebbségi a gyerek már közel sem lesz olyan kapós. Még az állam szempontjából is olcsóbb egy abortuszt véghezvinni, mint felnevelni egy gyereket.)

Ki van amúgy számolva, hogy meddig hajtanak végre ilyen műtétet, nem egyenlő ez a csecsemő gyilkossággal. Nem tudom milyen nemű vagy, de gondolom te is ragaszkodsz ahhoz, hogy meg legyen a jogod a tested feletti önrendelkezésről. Ebbe beletartozik a terhesség, gyerekszülés is - el tudnád képzelni, hogy egy állam rád erőlteti, hogy 9 hónapig a testedben növekedjen egy magzat, ami egyébként veszélyes lehet az anyára, aztán potenciálisan egy életen át gondoskodnia kelljen róla, úgy, hogy ahhoz nincs meg a megfelelő anyagi és/vagy családi háttér?

Ha betiltaná az állam még akkor is lenne ugyanúgy abortusz, csak illegálisan, ki tudja milyen körülmények között...

Nem tudom ilyen kérdéseknél miért viselkednek úgy sokan, mintha egy abortusz olyan jó és vidám dolog lenne, és olyan szívesen járnának ezekre a nők. Közben aki vállal egy ilyen műtétet, az azt is vállalja, hogy esetleg élete végéig meddő lesz és akkor a lelki sérülésekről nem is beszéltünk. Dolgoztam EÜben is, azt hiszem mondhatom, hogy elég gyakran előfordul, hogy jól megalázzák sokszor a nőket, esetleg meg is nézetik velük a műtét előtt a néma sikolyt... Nagyon etikus.

"én is csak nagyon indokolt esetben engedélyezném az abortuszt" És hogy döntöd el, hogy mi a nagyon indokolt eset? És ki döntené el? Erre is lenne egy táblázat, hogy mondjuk általános iskolás még nem szülhet, de gimnazista már igen?

"Ha valaki halálos beteg és már csak napjai vannak hátra, a maradék perceit mégha szenvedések közt is, de próbálja a lehető legteljesebben megélni! Ki kell élni minden percét az életnek." - Eutanáziát (ahol engedélyezett) csak gyógyíthatatlan betegeket hajtanak végre, vagy felírják nekik a halálhoz szükséges gyógyszereket, és a beteg önmaga veszi be. Nem kötekedésből, de általában, akik élhetnek ezzel a lehetőséggel, már nem sok örömet találhatnak az életben és csak a szenvedésük rövidítik le. A valóságban nem olyan a haldoklás se a betegnek, se a családjának, mint a Bakancslistában, hogy még 3 hónapig bejárom a Földet és bulizok egy nagyot.

2015. márc. 7. 23:08
 12/31 anonim ***** válasza:
11%

"Nem tudom ilyen kérdéseknél miért viselkednek úgy sokan, mintha egy abortusz olyan jó és vidám dolog lenne, és olyan szívesen járnának ezekre a nők. Közben aki vállal egy ilyen műtétet, az azt is vállalja, hogy esetleg élete végéig meddő lesz és akkor a lelki sérülésekről nem is beszéltünk. Dolgoztam EÜben is, azt hiszem mondhatom, hogy elég gyakran előfordul, hogy jól megalázzák sokszor a nőket, esetleg meg is nézetik velük a műtét előtt a néma sikolyt... Nagyon etikus."

Tökéletesen etikus, jogilag ugyanis olyan, hogy anya által KÉRT abortusz NINCS. Egy jogi kiskapu van kihasználva, mely szerint az anya mentális állapota nem engedi meg a terhesség kihordását. Egyébként én is EÜ-ben dolgozom. Láttam már pár abortuszt. Igazán felemelő amikor a 17 éves csaj, a 3. abortuszára úgy jön be, mintha a boltba menne kenyérért. Fantasztikus, volt látni, hogy az erkölcsi vívódás esetleg a bűntudat legkisebb jele sem látszott az abortuszon áteső nők 90 százalékán. Kb, úgy jöttek a kisműtőbe, mintha a magzat egy szimpla anyajegy lenne, amit el kell távolítani... Felelősség zéró. Abban is biztos vagyok, hogy semmit nem tanultak az esetből.

2015. márc. 8. 02:24
 13/31 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom milyen nemű vagy, de gondolom te is ragaszkodsz ahhoz, hogy meg legyen a jogod a tested feletti önrendelkezésről."

Igen, joga van védekezni, óvszert, tablettát, spirált stb használni, és ott a 72 órás tabletta is. Amikor valaki felelőtlenül nem védekezik, pont lemond az önrendelkezési jogáról a teste felett.

2015. márc. 8. 02:27
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Azért egyik mód sem nyújt 100%-os módszert, ezért ha 17 éves kislány teherbe esik mellette, akkor had ne szüljön már meg egy gyereket, mert az kapásból 3 ember életét fogja tönkretenni. Az jobb?

2015. márc. 8. 10:29
 15/31 anonim ***** válasza:

12-13: Azért kicsit visszaülhetnél ápolási etikára, mert ilyet akkor sem lehet megcsinálni a beteggel. Burnout? Mond neked valamit?

Akkor se jogosít fel senkit ilyesmire, még ha a beteg hülye egy tabletta normális szedésére vagy a védekezéshez. Azért, mert valaki rossz döntést hozott vagy csak ostoba még nem veszti el a teste feletti rendelkezés jogát. És szerinted aki ennyivel elintéz egy abortuszt milyen szülő lett volna pár hónap múlva? Mit kapott volna a gyerek attól az embertől?

Azt is meg lehet nézni, hogy hol hogyan viszonyulnak ezekhez a kérdésekhez. Keleten nem lehet abortusz, de ott mondjuk halálra is kövezhetnek... Nyugaton, mondjuk Hollandiában vagy Kanadában az eutanázia is legális. Mindenki eldöntheti hol élne szívesebben.

Meg mondjuk mennyire is szóljon bele az állam az emberek életébe? Amerikában a TB rendszer teljesen máshogy épül fel, ott elfogadták azt is, hogyha ellenkezik a munkahely vallási nézeteivel, akkor megtagadhatják a fogamzásgátló tabletták kifizetését...

2015. márc. 8. 13:01
 16/31 anonim ***** válasza:
Mindkettőt engedélyezném.
2015. márc. 8. 18:53
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

"Azért egyik mód sem nyújt 100%-os módszert,"

Az esetek 90 százalékában nem azért esik teherbe valaki, mert mondjuk kiszakadt az óvszer, vagy nem hatott a tabletta, hanem mert abszolút nem védekeztek, csak bagzottak, mint a macskák. Arról nem is beszélve, hogy lehet a módszereket kombinálni. Óvszer+hormonális például.

"ezért ha 17 éves kislány teherbe esik mellette, akkor had ne szüljön már meg egy gyereket,"

Ha a keféléshez elég érett, akkor már nem kislány. Mint tudjuk, minden tini lány sokkal érettebb a koránál, ők már önálló felnőtt nők egyéni individuummal.

"mert az kapásból 3 ember életét fogja tönkretenni."

Miért is? Nőgyógyászaton orrba-szájba mennek a meddőségi kivizsgálások, és egyre több lesz, mert a nők egyre-később szülnek, sokan ki fognak csúszni az időből. Számukra lehetőség, ajándék lenne a "kislány" babája. A csajnak meg egy jó lecke a szülés/császár életbácsitól. A tetteiért mindenki vállalja a felelősséget. Az a legszebb, amikor bejön a ribi az abortuszra, már a másodikra és apuka büszkén aláfirkantja az altatási beleeggyezőt, mert a lány még nem írhatja alá mert kiskorú... De a keféléshez persze már elég érett...

2015. márc. 8. 19:34
 18/31 anonim ***** válasza:
82%

Azért én azt a 90%-ot kevesebbre tenném.

Persze, lehet kombinálni a kettőt, de kinek van mindkettőre pénze? Lehet itt (h)arcoskodni, hogy az abortusz mindenképpen rossz, de ez még akkor sem úgy van.

(Ennyi erővel meg le a katonákkal, azok meg embereket ölnek, úristen)

"Ha a keféléshez elég érett, akkor már nem kislány. Mint tudjuk, minden tini lány sokkal érettebb a koránál, ők már önálló felnőtt nők egyéni individuummal. "

Mintha a legtöbb ember fiatalkorában nem csinálna hülyeségeket. Nem mondom, hogy támogatom, amiért ilyen buta a mai fiatalság, de nem mondom azt, hogy legalább 3 ember életét tegye tönkre. Mitől lesz jobb az otthonban egy gyereknek? Hogy nem szeretik és ide-oda lökdösik? Szép dolog az örökbefogadás, de ha az összes gyerek megszületne, ami megfogan, akkor árvákkal lenne tele az ország. Ráadásul még manapság is rengeteg az árva, a legtöbbnek nem jut örögbefogadó szülő.

Felelősségvállalás. Az abortusz neked nem elég kockázat?

Szeretem az ilyen buta, elvakult, élből mindent elítélő idiótákat.

2015. márc. 8. 21:48
 19/31 anonim ***** válasza:
0%

"Szeretem az ilyen buta, elvakult, élből mindent elítélő idiótákat."

Én meg szeretem, a hozzád hasonló primitív bunkókat, akik számára mindenki buta (mint az óvodában komolyan), aki nem ért velük egyet.

2015. márc. 8. 23:45
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

"Felelősségvállalás. Az abortusz neked nem elég kockázat?"

Nem. IV propofol altatásban megy, nem érez belőle semmit, egy átlag nőgyógyász pedig évente csinál belőle vagy százat, rutin tíz perces beavatkozás, és mivel vákuummal megy elég kíméletes is, az egyetlen rizikója kb. annyi, hogy növeli a meddőség esélyét, de azt a tipikus tini anyukát pont hidegen hagyja. Pont az az abortusszal a probléma, hogy nem traumatizál, nincs ébren, nem érez fájdalmat, alig van rizikója. Aztán lehet csodálkozni, hogy már a harmadikra jön, 16-17 évesen, lehet, hogy még menőzik is vele a suiban, mert ő ettől már nagylány.

2015. márc. 8. 23:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!