Azt mondják, az egyetem alakítja a látásmódot illetve művelt lesz az ember. De hogyan?
Én nem végeztem egyetemet mivel anno nem volt lehetősegém.
Viszont a barátiköröm mint értelmiségi,egyetemet végzet emberkék,látom a különbséget.Igy utolog bánom nem jártam egyetemen.40 éves férfi
Az egyetemtől nem lesz művelt senki, legfeljebb a szakmáját tudja.
A műveltséghez sok olvasás kell különféle témákban.
Én is úgy érzem, inkább beszűkíti a gondolkozást. Vagy nem módosítja.
Gimi után még úgy-ahogy tudtam a dolgokat, bár akkor se - én azt tartom, az érettségi manapság egyszerűen könnyű. Kivétel mondjuk az emelt szint, az pont nem az.
Olyan szakra járok, ahol mindenről tanítanak de semmiről se elég sokat. Így is azt érzem, egyre kevesebb témához tudok hozzászólni ahogy felejtek, ráadásul a szakmámhoz se értek a "túl sokat markol keveset fog" jelenség miatt.
A szakmában is ahhoz értek jobban, amivel saját erőmből foglalkoztam.
Illetve értek még a privát érdeklődési köreimhez.
Az egyetemi tanulás "emberségileg" nem adott semmit.
Szociális téren volt valamennyi lehetőségem "tanulni" az emberekről, emberi kapcsolatokról, dehát ezt diákmunkán is lehet, OKJ-n is lehet, munkahelyen is lehet.
Írjátok, hogy az oktatók közül a jobbak nemcsak a száraz anyagot adják át. Jó gondolatok, élettapasztalatok bárkitől elhangozhatnak. Például akár egy hajléktalantól is. Komolyan mondom.
Ha elvégzel egy normális egyetemet, az kitartásról, szorgalomról árulkodik. Néha áldozatokkal is járhat, mert nem mindig lehet a haverokkal bulizni, vagy a csajokkal shoppingolni. Sem a középiskola, sem az egyetem nem arra való, hogy annyira nagyon művelt legyél, hanem hogy adjon egy alapot ahhoz, hogy jó szakember válhasson belőled. Hogy mindent csak felületesen tanítanak? Rómát sem egy nap alatt építették, a világ összes információját sem tömik be a fejünkbe 5 év alatt. Ha szűkült a látóköröd, az valószínűleg azt jelenti, hogy nem jó pályát választottál. Én ezért is vártam pár évet érettségi után.
Amúgy ha egyetemen még földrajzot és történelmet tanítanának, be sem iratkoztam volna. Viszont a filozófia és a pszichológia nagyon jólesett. Sok dolgot már nem csak a saját szemstögemből nézek. Viszont egyre kevesebb emberrel találkozok, akikkel eszmét tudnék cserélni :D Lehet, hogy mégis együgyű lettem :D
Jó, hát pszichológia és filozófia után jó, hogy bővült a látóköröd.
Én reál mindent tanul és semmit se tud szakon vagyok, itt inkább szűkül az ember látóköre. :D
Az OK, hogy az alapokat adják meg, de bizonyos szakokon az alapokat SE.
Lehangoló csak azért szenvedni 3 évig, hogy bebizonyítsam, hogy tudok szenvedni!!! :(
Úgy mentem egyetemre, hogy azt hittem, hogy lesz pár értelmes tárgy (úgy 50%-ban elvártam ezt), és az ott tanultakat hasz-nál-ni fogjuk.
Gimiben még elfogadtam, hogy alapműveltségért és pallérozásért tanulunk, de 16-17 év tanulás a semmiért... Na ez az amit már nem és nem tudok megemészteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!