Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 20-éves fejjel jöttem rá hogy...

20-éves fejjel jöttem rá hogy elbaromkodtam az életem, lehet még belőlem valaki?

Figyelt kérdés

Világ életemben nem tanultam nem is volt ki ösztönzön, és amikor hirtelen azon kaptam magam mi a francot csinálok én lesz belőlem valaki?....

Tavaly az érettségim a következő képen alakult

Matek 2,Német 2,Töri 3,Magyar 3,Földrajz 3 (közép szint)

Jelenleg egy Élelmiszer technikusi képzésen vagyok a fél évi átlagom 2,73 volt

Célom a gépész mérnöki diploma megszerzése önerőből nem akarok hitelt felvenni rá a másik hogy ehhez természetesen kellenek a jobb jegyek emelt fizika és matek érettségi kell, de úgymond nem alakult be bennem az ösztönző erő annak ellenére hogy két alkoholista szülővel élek, csendes egyéniség vagyok a kommunikáció készségem = a 0-val,

szóval hogyan vigyem ezt véghez? ismertetek hasonló embert akinek ez sikerült?

2015. febr. 21. 08:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 4. válaszoló!

Már ne haragudj, de elképesztően nagy baromságokat írtál és lesüt az írásodról, hogy semmi közös a szakhoz vagy pedig ha van, akkor eltántorító és lebeszélő jelleggel írtál róla.:)

Idézek egy párat:

"Nyáron leteszed a közép nyelvvizsgát.

Jelentkezel fizetősre!

Diákhitel2

Első évben úgy tanulsz, hogy 2. évre átvegyenek államira."

Miért kellene fizetősre jelentkeznie? A legtöbb gépészmérnöki szakra felvesznek minimum pontszámmal, sőt legtöbb esetben a fizetősre magasabb pontszámmal lehet bekerülni, mint államilag támogatottra.

A kérdésem miért tanácsoltad azt, hogy menjen fizetősre? Kihasználod, hogy tájékozatlan az ember?

"Vagy: Emelt Matek és Fizika = 52 e Ft

Tanár: 2e Ft nagyon kevés! Aki emeltekre készít 3e-4e Ft-ot is elkér főleg ha matekról van szó! Nagy az igény rájuk. Meg persze ne egy olyanhoz menjünk aki annyit tud mint mi és csak a 2-es elérésére készít fel!

A felkészítés alsó hangon heti 3 nap és nem 1-2 hónap hanem esetedben legalább 1 tanév! ui: Nem 1 órát szoktunk ott lenni hanem sokkal többet ha emeltre készülünk.

Számoljunk: 1 év = 52 hét neked heti 3 nap kéne az 52x3 = 156 és vegyünk 2 órát (mert rengeteget tanulnál rá otthon is.. tegyük fel) akkor az 302*2e Ft(mert nagyon szerencsé vagy és találsz olyat aki olcsó és jó : 604 e Ft :D "

Nem kötelező emelt szintű érettségi, két tárgyból meg végképp nem. Bejutáshoz elég a középszint mindkettőből, bentmaradáshoz kell emelt szinten lennie, de ott már célszerűbb azt tanulni amit az órán tanítanak.

Én 4-es középszintű érettségivel kerültem be, mégis a matek szigorlatom és a mechanika szigorlatom is jeles lett, fizikából elsőre levizsgáztam közepesre, pedig középiskolában nagyon gyenge fizika oktatást kaptam. Hozzáteszem, hogy az ország egyik legerősebb egyetemében.:)

Számomra az is vicc kategória, hogy 52 héttel szoroztad, hogy tanárhoz járjon, most elképzeltem, hogy ott ül és matekozik a srác karácsonykor és szilveszterkor is.:)

A kérdezőnek pedig annyit üzennék, hogy most álljon neki a gyakorlásnak, ha megvannak a régi füzetek az bőven elég arra, hogy középszintre felküzdje magát, minimum 300 pontot el kell érnie, hogy felvegyék, ha pedig felvették, onnantól már csak a saját szorgalmán múlik mindenkinek, hogy sikerül elvégeznie vagy sem.

2015. febr. 21. 10:37
 12/16 anonim ***** válasza:

Hááát...necces kérdés.

Elméletben bármi lehetséges, kell egy jó érettségi, sok tanulás, egyetemen, fősulin még több tanulás, mellette melózás hogy legyen miből megélni.

Gyakorlatban azt mondanám, hogy csodák nincsenek, ha már egy érettségi is csak 2-3-asra ment, akkor az egyetem végképp nem menne. Az a baj, hogy magántanár drága lenne, önerőből meg kevesen tudnak igazán jól tanulni, ha nincs ehhez egy kialakult szokásod, akkor meg még nagyobb hátrányból indulsz. Az sem árt ha tudsz egy nyelvet beszéd szinten, de 2-es német nem pont erre utal. A fősulikon, egyetemeken még azok is szenvednek sokszor, akik előtte 5-ös tanulók voltak.

2015. febr. 21. 10:42
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is inkább maradj az élelmiszer technikusinál és abból kapd magad össze, mert ez a 2,7 gáz.
2015. febr. 21. 11:24
 14/16 anonim ***** válasza:

Semmi közöm a gépészmérnökséghez, mert bölcsész diplomám van, de azt gondolom ez elég necces, még a mai egyetemi elvárások mellett is, ami néhol valljuk be elég színvonaltalan. A matekot speciel szerettem, és ötös voltam belőle, de aki kettesre érettségizik matekból, a mai érettségi rendszerben, amiben gyakorlatilag lehetetlen megbukni, mert a vak tyúk is talál is szeget alapon ha valahol véletlenül valamit eltalál is úgy felpontozzák, egy szó mint száz, ha csak előveszed a füzeteidet azzal nem sokra mész, mert az alapok hiányoznak. Ehhez mindenképpen tanári segítség kell, legalábbis kezdetben. és nagyon sok befektetett munka, önerő, és természetesen érzék a reál tantárgyakhoz. Sajnos a nagy akarat, és sok tanulás, szorgalom nem elég még az ötös érettségihez sem, nem hogy a bent maradáshoz az egyetemen. Ha a középiskolás tananyag mennyiség gondot okozott, akkor az egyetemi mennyiséget nem fogod bírni. Arról nem is beszélve, hogy az egyetemnek még államilag finanszírozott keretekben is tetemes költsége van (kolesz/albérlet, könyvek, utazás, kaja), ha nem dolgozol, anyagilag nem bírják a szüleid, ha dolgozol, és tekintve, hogy középiskolában is sok volt neked a tanulás, akkor munka mellett még tanulni is, nulla szabadidővel huszonévesen...hát elég necces vállalkozás hosszútávon.

Szerintem ez a cél nem reális. Ennek ellenére azt mondom, próbáld meg, mert a puding próbája az evés, és bárhogy alakul, csakis nyersz vele.

Neked reálisabb cél egy jó szakma elsajátítása, úgyis hiány van belőle, tanulj villanyszerelőnek, vagy víz-és gázvezeték szerelőnek, keresett, jól fizető, elismert szakmák.

2015. febr. 21. 11:32
 15/16 A kérdező kommentje:

De értsétek már meg hogy xar matek tanárom volt az osztály 90% félévkor bukott, és szinte semmit nem tanultam az érettségimre.

Másrészt eltelt a kérdés óta pár hónap, és még mindig szeretném ezt véghez vinni, most már kicsi tájékozottabb vagyok Fizikából vagy valami másból kell egy előrehozott érettségi és a matekot is ki kell javítani (közép szint is elég!), sokféle pályázat ösztöndíj van ki lehet húzni belőle, államilag támogatottan

2015. ápr. 6. 07:51
 16/16 anonim ***** válasza:

De te meg azt értsd meg, hogy attól mert rossz tanárod volt és nem tanultál érettségire még meg kell tanulnod a matekot. A matek kettes középszinten azt jelenti, hogy 0 a tudásod. Egy mérnöknek (vagy aki annak készül) álmából felkeltve is ötöst kell írnia matekból. Neked hiányoznak az alapok, amiknek készség szinten kell mennie. Egyetemen nem a háromszög területét fogod számolgatni meg szöveges feladatokat megoldani matekból.

Ennek ellenére én azt mondom, hogy sikerülhet. Ehhez kell kb egy év nagyon kemény tanulás, hogy felhozd magad négyes-ötösre matekból+fizikából. Ezek mellett még ott van a nyelv is, ami annak ellenére, hogy már mindenkinek van nyelvvizsgája szinte, elég sok szívással jár eljutni oda.

Az utolsó és legfontosabb dolog, hogy ha eddig nem tanultál és ennyire lesz*rtad az iskolát, akkor tudsz-e ekkorát változni. Nagyon szépen hangzanak ezek a "holnaptól tanulok" és hasonló ígéretek magad felé, de elég nagy elszántság kell hozzá. Még egyszer hangsúlyozom, hogy sikerülhet, csak rajtad múlik. sok sikert hozzá

2015. ápr. 6. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!