Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 20-éves fejjel jöttem rá hogy...

20-éves fejjel jöttem rá hogy elbaromkodtam az életem, lehet még belőlem valaki?

Figyelt kérdés

Világ életemben nem tanultam nem is volt ki ösztönzön, és amikor hirtelen azon kaptam magam mi a francot csinálok én lesz belőlem valaki?....

Tavaly az érettségim a következő képen alakult

Matek 2,Német 2,Töri 3,Magyar 3,Földrajz 3 (közép szint)

Jelenleg egy Élelmiszer technikusi képzésen vagyok a fél évi átlagom 2,73 volt

Célom a gépész mérnöki diploma megszerzése önerőből nem akarok hitelt felvenni rá a másik hogy ehhez természetesen kellenek a jobb jegyek emelt fizika és matek érettségi kell, de úgymond nem alakult be bennem az ösztönző erő annak ellenére hogy két alkoholista szülővel élek, csendes egyéniség vagyok a kommunikáció készségem = a 0-val,

szóval hogyan vigyem ezt véghez? ismertetek hasonló embert akinek ez sikerült?

2015. febr. 21. 08:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%

Ezek után ez a cél felejtős!

Ha már ott vagy, hogy újra akarsz érettségizni, az tudtommal 26e FT /tantárgy és akkor kétlem, hogy emeltre ezek után önszántadból és önerődből fel tudnál készülni. Szóval még egy magántanárt is meg kellene fizetni, azoknak meg kb 2000Ft-s órabére van. Na 10 óra alatt nem tud felkészíteni.

Tanulásról nem is beszélve.

2015. febr. 21. 09:00
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 27 éves fejjel jöttem rá :)

Nem kell mindenkinek gyerekkorában tudni, hogy mi akar lenni.

Kemény menet lesz a gépészmérnök így, főleg, ha az ösztönző erő még most sincs meg. Azt gondolom ezekkel a jegyekkel semmi esélyed sincs, újra kell tanulnod mindent, amit elszalasztottál, ahhoz, hogy újra érettségizz sokat kell tanulnod! Nagyon!

Van erre lehetőséged? Lesz segítséged? Esetleg munka mellett is tudod vállalni? Tudnak támogatni a szüleid legalább anyagilag?

Én nem mondom, hogy ez a cél felejtős! Ha keményen összekapod magad és van logikus gondolkodásod, és csak lusta voltál tanulni, de az eszed megvan hozzá és nem csak egy fellángolás, akkor itt áll előtted ez az év, idén már úgyis lemaradtál a jelentkezésről, és tanulj!!! Ha tényleg ezt akarod csinálni, légy kitartó és küzdj a célodért. Legyen célja az életednek, ösztönözzön az, amit otthon látsz! Légy több, mint a szüleid!

Nézegesd milyen szakmát tudnál kitanulni, hogy legyen egy B terved is, ha a gépészmérnök nem jönne össze.

2015. febr. 21. 09:10
 3/16 anonim ***** válasza:
76%
Nem fog menni. Az élelmiszer technikusi képzésen is gyenge az eredményed... Valószínűleg nincsenek olyan tanulási technikáid, amivel az egyetemi elvárásokat teljesíteni tudnád és az IQ-d is kevés egy mérnöki szakhoz. Ez nemcsak motiváció kérdése.
2015. febr. 21. 09:26
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

Ha komolyan gondolnád az elbaromkodást már rég meglenne a terved....

1.) Elkezded behozni a lemaradásod és minimum annyira felhozni a tudásod, hogy a közép matek meg se koccanjon sőt az se baj ha az emelt szintbe is belekóstolsz. Ott kezdődik a matek.. :D

Elkezdesz eközben fizikát és nyelvet is tanulni.

Nyáron leteszed a közép nyelvvizsgát.

Jelentkezel fizetősre!

Diákhitel2

Első évben úgy tanulsz, hogy 2. évre átvegyenek államira.

Így lesz kb. 500e Ft-os adósságod az állam felé és ott vagy az egyetemen.

Vagy: Emelt Matek és Fizika = 52 e Ft

Tanár: 2e Ft nagyon kevés! Aki emeltekre készít 3e-4e Ft-ot is elkér főleg ha matekról van szó! Nagy az igény rájuk. Meg persze ne egy olyanhoz menjünk aki annyit tud mint mi és csak a 2-es elérésére készít fel!

A felkészítés alsó hangon heti 3 nap és nem 1-2 hónap hanem esetedben legalább 1 tanév! ui: Nem 1 órát szoktunk ott lenni hanem sokkal többet ha emeltre készülünk.

Számoljunk: 1 év = 52 hét neked heti 3 nap kéne az 52x3 = 156 és vegyünk 2 órát (mert rengeteget tanulnál rá otthon is.. tegyük fel) akkor az 302*2e Ft(mert nagyon szerencsé vagy és találsz olyat aki olcsó és jó : 604 e Ft :D

Aki 2-es matekot írt érettségin annak emeltezni és bent maradni nem egyszerű..

Tanulj nagyon sokat magadtól! Minden megszenvedett perc sokkal többet ér mint egy tanár! Amire magadtól jössz rá és megérted az örökre ott marad az agyadban!

ui: 2 alkesz szülővel a tanárt nem tudnád finanszírozni szerintem

2015. febr. 21. 09:29
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha most irdatlan motivációd van, és némi anyagi háttér, hogy tanulásra tudj időt szánni, akkor nekimehetsz egy újraértettséginek. Javaslom fizikából ne emeltezz. Ki fog derülni, hogy képes vagy-e tanulni és a seggeden ülni és használni az agyadat napi 8-10 órát. Ha nem, akkor felejtsd el az egyetemet és a szellemi melót, örülj a teknikusidnak, esetleg tanulj nyelvet (német) és próbáld meg külföldön.
2015. febr. 21. 09:35
 6/16 anonim ***** válasza:
42%
ui. Kíváncsi lennék, hogy mi kellene ahhoz, hogy ne 20 évesen ocsúdj fel a nyáladzó vegetálásból, hanem mondjuk 14, amikor még lehet előre tervezni és nem csak tüzet oltani.
2015. febr. 21. 09:36
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Kár a múlton rágódni elvesztegetett idő amit úgy sem lehet helyrehozni.

Gondolom nem zavarta, hogy azért nem a minimumnak kéne lennie a célnak. Az ösztönzést meg ne a szülőtől várd el hanem magadtól! Nem nekik tanulsz nem nekik adod majd a fizetésed hanem magadnak.

Még semmi sincs veszve, ha nagyon akarod menni fog!

2015. febr. 21. 09:40
 8/16 anonim ***** válasza:
53%

A helyesírást sem sikerült sajnos elsajátítanod...

szerintem keress valami elérhetőbb célt, például próbálj meg jó lenni abban, amit most csinálsz.

2015. febr. 21. 09:45
 9/16 anonim ***** válasza:

Gépészmérnöknek a bejutáshoz nem kell emelt, a bennmaradáshoz annál inkább. Újra kellene érettségizni, az nyilvánvaló. A Kettes matek középszint az nulla, innét még a kb. 90%-ig eljutni is kemény munka. Amúgy meg sok 90%-os közép matekkal bekerült is kihullik, mert az egyetemi matek sokkal keményebb.

Fizikát gondolom nem tanultad meg, ha földrajzból érettségiztél, egyedül azt nagyon nehéz, a tanár meg nem olcsó. Fizikából egyébként kisebb a különbség a közép/emelt között, de ott a középszint sem könnyű.

Szóval nehéz ügy, lehet, hogy tényleg egy reálisabb célt kellene találni.

2015. febr. 21. 09:59
 10/16 anonim ***** válasza:
egyszerűbb és olcsóbb lenne egy normális szakmát tanulni és 1-2 idegennyelvet. Itthon szerezni 15- éves gyakorlatot, majd kimenni külföldre!
2015. febr. 21. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!