Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A feminizmus manapság miért...

A feminizmus manapság miért lett egyenlő a férfigyűlölettel?

Figyelt kérdés

Bocsánat, ha rossz kategóriába írok.

A kérdést egy friss élmény ihlette, a metrón egy harcos feministának tűnő hölggyel szemben ültünk a párommal, és ha tekintettel ölni lehetne, már nem lennénk. Az a gyilkos pillantás, amit ránk vetett, a megvetés rám nézve, komolyan nem tudom, mit vétettem ellene. Életemben először láttam a nőt.

Mégis, az egyenjogúság igenis tisztes és nemes mozgalma miért váltott ilyen éles fordulatot? Nőként ezt nem tudom támogatni. Engem a mai feministák jó része darabjaimra szedne, mert igenis elismerem, hogy vannak dolgok, amikben szükségem van férfisegítségre, és nem tartom pokolravaló, folyamatosan erőszakoló ösztönlényeknek az egész ellenkező nemet. A tényleges egyenjogúságban hiszek, hogy igenis eldönthessem, szabadon, mit szeretnék kezdeni az életemmel (legyen az gyermektelen, karrierista vonulat, vagy háztartásbeli, teljes állású anyuka), hogy ne legyek jogilag és bármilyen egyéb módon alárendelve a férfinek, csak azért, mert annak születtem, aminek. Ezt igenis támogatom és jó dolognak tartom. A két nem kiegészíti egymást, és nem uralja.

Mi történt, hogy manapság már az is gyalázatos némelyek szemében, hogy kézen fogva merek ülni a barátom mellett? Miért kell ezért megvetni? Vagy utálni a pasikat csak azért, mert pasik?

Nem tudom, remélem érthető a kérdés, és a lényege. Tulajdonképpen csak a nagyon extrém feminista mozgalmakról beszélek most, és ezeknek a mozgalmaknak a habzó szájú képviselőiről, nyilvánvalóan mostanság is vannak olyanok, akik a tényleges egyenjogúságért küzdenek, és komoly problémákkal foglalkoznak, nem az ilyen kis piti ügyekkel.

2015. febr. 14. 21:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
42%
Ilyen sok felesleges energiád van, amit ahelyett, hogy a párodra és magadra fordítanál, ilyen hülyeségekre pazarolsz el?
2015. febr. 14. 21:26
 2/19 A kérdező kommentje:
EEzek szerint... :)
2015. febr. 14. 21:27
 3/19 anonim ***** válasza:
65%
A férfigyűlölők nem feministák, max. annak hazudják magukat.
2015. febr. 14. 21:31
 4/19 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező!

Sajnos igazad van!!

A mai nők nagy része zsigerből férfigyűlölő, és pasi is csak arra kell nekik, hogy jól lehúzzák anyagilag lépten-nyomon.

Mert ugye ezek a nőneműek egész nap harcolnak, és csak arra a pár percre válnak "láthatatlanná", ha valahol belépőt kell fizetni, vagy jön a fizetőpincér...

2015. febr. 14. 21:33
 5/19 anonim ***** válasza:
71%
Ez már nem arról szól, hogy nő és férfi egyenlő legyen, az a legtöbb országban már megvan. Az ilyenek már azért harcolnak, hogy mindkét nem "előnyeivel" együtt rendelkezzenek, egyenlőbbek akarnak lenni nem pedig egyenlőek.
2015. febr. 14. 21:34
 6/19 anonim ***** válasza:
77%

21:34

Húúú de igazad van!!!

2015. febr. 14. 21:38
 7/19 anonim ***** válasza:
71%

5-ösnél a pont. :)

A feminizmus egy jó kezdeményezés volt, de már elérte a célját.

Ami manapság van, az feminizmus néven futó gusztustalanság.

2015. febr. 14. 21:45
 8/19 anonim ***** válasza:
36%
Amíg egyetlen nőt is hátrányos megkülönböztetés ér a neme miatt, addig a feminizmus nem érte el a célját.
2015. febr. 14. 21:51
 9/19 anonim ***** válasza:
76%

8-as:

1. Bunkó nôgyûlölô parasztok mindig is lesznek. De a társadalom nem nôellenes.

2. Férfigyûlölôk is vannak. A gyermekelhelyezésnél pedig hátrányosan vannak megkülönböztetve a férfiak. Akkor maszkulinizmusra is szükség van?

2015. febr. 14. 22:06
 10/19 anonim ***** válasza:
49%
No, és a munkahelyek, az álláskeresés? Én nőként sok hátrányt éltem meg ezen a téren.
2015. febr. 14. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!