Mit fognak csinálni ezek a szívbeteg/pánikbeteg/hormon bajos fiatalok? Akiket érint ez a dolog, írhatnak.
Nagyon sok kérdésnél olvasom hogy a kérdezőt ki akarják dobni/elveszik a szociális segélyét/terrorizálják otthon vagy akármi más.
Dolgozni nem tud menni,mert csak gyárba tudna menni 3 műszakba és a fenti betegségük van. Más munka nincs a környéken amit el tudna végezni a betegségével és a gyári meló,nem is a képesítéséhez való vagy hasonlókat írnak. Persze megértem őket,sajnálom h ez meg az a bajuk van. Csak azt nem értem hogy akkor az idősebbek miért tudnak ilyen betegségekkel dolgozni gyárba?
Én is gyárba dolgozok(nem volt munka a képzettségnek megfelelő,csak ez,tehát muszáj volt),és vannak idősebb munkatársaim,sokuk már nyugdíjas korú,akiknek ugyanúgy mint azt ide írogató fiataloknak van vmilyen betegségük.
De pl szednek szívgyógyszert,meg vérnyomáscsökkentőt,stb.. ami kell. Ők tudnak dolgozni,akkor a fiatalok miért nem?
Van olyan munkatársam kb 50 éves,aki 3 műszakba dolgozik,holott most kapott nemrég új vesét,és amíg még nem kapta meg addig is dolgozott 3 műszakba. Mikor kezelésre kellett mennie,akkor se szabit vett ki hanem műszakot cserélt és/vagy elöbb eljött a munkából.
Szóval nem értem h mit sírnak itt a fiatalok,h nekik otthon milyen sz.ar de ez meg az miatt dolgozni nem tudnak és mit tegyenek. Ha a nálunk idősebb beteg ember tud dolgozni akkor ők miért csak a kifogásokat keresik?
Mi lesz így velük? Örökké munkanélküli tanfolyamra mennek,meg segélyből élnek? És ha már ne adj Isten de nem lesznek szüleik,akkor hogy fognak megélni? Az egy dolog h majd örökölnek egy házat jobb esetben de hát azt fenn is kell tartani!
7-es vagyok: Persze tud gyógyszert felírni, de az orvosom mivel lelkiismeretes azt mondta ilyen fiatalon ő nem ajánlja, mert több a mellékhatása, mint az előnye és a hirtelen ingadozásra az se jó. Tehát nem vagyok előrébb vele, csak front esetén nem őszi légynek érezném magam és 10-20 év múlva jelentkezhetnék új májért, mert addigra kb kikészülne ha továbbra is tartom a "hedonista" életmódom, miszerint havonta 1-2 alkalommal max 2 üveg sört vagy 2-3 pohár bort megiszok és ráadásul még aljas módon fogamzásgátlóval szeretnék védekezni. (ráadásul fogamzásgátlóval nem is szedhetném a piacon lévő tb által támogatottat. Ütik egymás hatását.)
Meg azért szintén máshogy hat a lelkemre, hogy inkább mozgok és igyekszek egészségesen étkezni, ahelyett, hogy reggel-este bevenném a szívgyógyszerem, mint a nagymamám 73 évesen...
A kollégád gondolom szedi az immunszupresszánst.
Ha így jár dolgozni, nem sok értelme volt a veseátültetésnek.
Nem hős, hanem hülye.
Akár apósom. Szintén érrendszeri betegség, három helyen dolgozik. Lett volna olyan munkahelye ahol nyolc órában keresne ugyanannyit. Csak költözni kellett volna. Egy embernek egy ket hónapig még megoldhatatlan lett volna a lakhatás, de négynek nem. Anyósnak olyan a szakmája hogy bárhol kap munkát az ő tapasztalatával.
De neem. Ő a nagy híró aki megszakad a családjáért. Jó esetben megéri a 14éves fia szalagavatóját.
*megoldhatatlan=megoldható
(Autokorrekt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!