Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért gondolják egyes emberek...

Miért gondolják egyes emberek azt, hogy introvertáltnak lenni rosszabb, mint extrovertáltnak?

Figyelt kérdés

Az nagyon introvertált emberekre azt mondják, hogy antiszociális, és ez milyen rossz, a nagyon extrovertált emberekre pedig, hogy szociális, és hogy ez milyen jó.

Gyakran mondanak olyat az emberek, aminek az az üzenete, hogy "Legyél extrovertált!"

Miért akarják rákényszeríteni ezt az inkább introvertált személyekre is, és miért hiszik azt, hogy jobb extrovertáltnak lenni, mint introvertáltnak?

2015. febr. 7. 18:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert a mai világunk a pörgést tekinti elfogadhatónak, eladhatónak.
2015. febr. 7. 18:21
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem eszembe jutott egy másik, a kérdésben szereplőhöz hasonló sztereotípia, miszerint az introvertált emberek érettebbek, bölcsebbek lennének az extrovertáltaknál.

Na, ez is épp elég nagy baromság szerintem.

13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem helyzettől is függ. Én nem szeretek nagy társaságban lenni, beszélgetni is csak néhány emberrel, akiket nagyon szeretek. Ha olyan helyzetbe kerülök, mondjuk olyan munkakörbe, ahol sok ember vesz körül, sokat kell kommunikálni, baromi rosszul érzem magam és nem is igazán tudok megfelelni, pedig a legtöbb munkahely ilyen.
 14/19 A kérdező kommentje:

"Ha az embernek vannak barátai, akkor én már nem mondom introvertáltnak... Nézőpont kérdése."

Utánaolvashattál volna, hogy mit jelent a szó, mielőtt válaszolsz...

2015. febr. 7. 18:25
 15/19 anonim ***** válasza:
24%

Tisztában vagyok a szó fogalmával. Csak amiatt alakítottam át magamnak, mert így sokkal praktikusabb. Ugyanis az általatok használt intro és extro fogalmakba beletartozik a normális és a szélsőséges viselkedésforma is. Nálam csak a szélsőséges tartozik alá, így egy megjelöléssel csak egy állapotot jelölök, nem kettőt, mint ti...

Ha ti is így használnátok elkerülhetnétek a gyakori félreértéseket a témával kapcsolatban.

De ez persze a ti dolgotok és engem nem érdekel. :)

2015. febr. 7. 18:36
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
# 15: Max. téged lehet félreérteni, ha egyénileg definiálsz egy fogalmat, de ez meg engem nem zavar.
2015. febr. 7. 18:39
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy extrovertált világ és az extrovertált embereknek van benne a legnagyobb hangjuk. Természetes, hogy ezt nyomatják, hogy milyen szar introvertáltnak lenni.. pedig nem. Mindez csak propaganda.

(megjegyzés: Az antiszociális mást jelent, mint amire te használod, keress rá. Teljes mértékben pedig introvertált/extrovertált ember pedig nem létezik, különben életképtelenek lennének. Mindenkiben van mindkét beállítottság csak mindenkiben más van túlsúlyban. Ha belegondolsz az, hogy kiírtad a kérdést, is egy extrovertált lépés volt.)

2015. febr. 7. 20:15
 18/19 A kérdező kommentje:

"Teljes mértékben pedig introvertált/extrovertált ember pedig nem létezik"

Persze, ezt tudom, de az a probléma, hogy próbálnak azon a bizonyos skálán minél inkább az extrovertáltság felé csábítani minket, mintha minél extrovertáltabb lenne valaki, annál jobb lenne.

2015. febr. 7. 20:18
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert a mai világ irányzatait extrovertált emberek találták ki és hirdetik, alakítják. Ők pedig magukból indulnak ki, és nehezen értik meg más emberek igényeit. (Hangsúlyozom, az irányzatok diktátorai, nem általában az extrovertált emberek.)
2015. márc. 27. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!