Mit tennél ha ezt mérné mondani az eladó nő a gyerekedne? Esetleg a felettesénél panaszt tenni?
Gyerekem bement a boltba reggeliért de az eladó rá förmedt!
Kért 5 db pogácsát és az eladó nő aki fiatal egyébként és nem volt ilyen ellenszenves közölte hogy előbb köszönsz,aztán kérsz és talán kapsz! Az a dolga neki hogy kiszolgáljon és szerintem egy felnőttnek nem merte volna ezt mondani.
Nem voltál ott, nem tudhatod, mennyire volt förmedés az.
:)
Én úgy gondolom, mindenkinek kell nevelnie a gyereket, legalábbis elmondani neki az elvárásainkat. Mert honnét máshonnét tudná meg? Addig elnézik neki, míg gyerek, de ha senki nem szól neki dolgokról, hogy valamit másképp kéne csináljon, akkor 20 évesen sem lesz róla tudomása.
Pl. a buszon 8-11 éves cigány gyerekek avval szórakoztak, hogy kidobáltak az ablakon dolgokat.
Én mondtam az egyiknek - inkább megijedésemnek adtam hangot a kidobás pillanatában, hogy jaj, ez veszélyes! Megijed a sofőr, és baleset lehet.
Úgy megrendült a gyerek, láttam, hogy leesik neki, láttam, ahogy forognak a fogaskerekek a fejében; szerintem sose dobott ki azóta semmit mozgó járműből mozgó járművekre.
A felnőttnek dolga elmondani a gyereknek, mi micsoda a világon. Ő még kicsi, nem ismer minden szituációt, nem gondol mindenre.
Azért elég furcsa a szitu. Én extrém félénk gyerek voltam, inkább éhen haltam volna, minthogy kérni merjek, szerintem ez itt nem játszik. Aki kérni mer, köszönni is mer.
Elég nehéz elhinni azt, hogy a gyerek csak úgy belép az ajtón, hogy "5 pogácsát".
mást is megihlető örök kérdés ez-
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tarsasagi-elet__65097..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!