Mit kezdjek az életemmel? Nem olyan egyszerű.
19 éves vagyok, nyáron leszek 20. (ja, és lány vagyok)
Tavaly érettségiztem, de mivel nem az 1. megjelölt szakra kerültem be, nem iratkoztam be. Úgy döntöttem, hogy kihagyok egy évet.
Édesanyám elég hangulatember, napi 10 órát dolgozik, ezért elég stresszes. Sajnos mindig rajtam csattan az ostor, persze ez sosem volt másképp.
Tavaly májusban megismertem jelenlegi párom, aki félig román ezt édesanyám nem tudja elfogadni. A párom szemébe jópofizik, eljátssza, hogy ő a kedvence az eddigi barátaim közül; persze az igazság nem ez. De könyörgöm, 21. században élünk, hagyjuk már ezt a megkülönböztetést !
A párom családja Spanyolországban lakik, már voltunk is kint náluk. Szívesen várnának, ha odaköltöznénk, mert a szerelmem bátyja és családja is kint él, szóval az egész família.
Édesanyám most főleg meg van őrülve, mert február közepéig ismét jelentkezek a felsőoktatásba. Megszabta, hogy nem mehetek 'Pestre, mert nem fog támogatni. (Pedig megtehetné, de gondolom azért nem támogatna, mert párom is 'pesti. És nem szeretné ha együtt lennénk.)
A fejem megfájdul, ha a jövőképemre gondolok... !
Édesanyám csak stresszeltet, pénzéhes és nem képes elfogadni a választottam.
Bár ha lediplomázok itt, ha nem ; nem itt fogom élni később az életem és dolgozni. Mivel sok dologban szégyen ez az ország.
A párom mindig mondja, hogy azt csináljam, amit szeretnék, max majd átvészeljük a távkapcsolatot. És szerinte ha itthon nem jó nekem, menjek hozzá 'Pestre. Ha ott nem boldogulunk v nem tetszik, akkor kimehetünk Spanyolországba, vagy végülis bárhova. Mert világszerte vannak rokonai, barátai, akik biztos segítenének.
Nem tudom mi legyen :(
Azt tedd, ami neked jó.
Csak azért, mert az anyád, ne hagyd, hogy lelkileg tönkretegyen.
Maximálisan megértem édesanyádat. Mondjuk én egy sráccal, aki a lányomból globalista hazátlan világpolgárt akarna csinálni nem jópofiznék, hanem közölném, hogy takarodjon vissza vendégmunkásnak Spanyolországba.
És én sem pénzelném a lányomnak így az egyetemet. Habár mondjuk már akkor mélységesen szégyellném magam, ha a lányom úgy gondolkodna, mint te, mert akkor nagy eséllyel én csesztem el valamit, de nagyon a nevelésében.
1-es, igen :(
2-es! Nem tudom sikerült-e értelmezni azt, amit írtam.
Ő a továbbtanulásban támogat, de ha sokszor lát/hall szomorúnak, mert édesanyám bestresszeltet, akkor nyilván nem fogja hagyni...
Ezért mondta, hogy az legyen, ami a legjobb. Ha 'Pest, akkor 'Pest; ha másik hely, akkor másik.
'Takarodjon vissza'? Érdekes. De ha nem írom le, hogy félig román, akkor biztos máshogy vélekedsz. Elszégyellhetnéd magad. Szánalmas egy ember lehetsz!! :D már lassan sajnállak
Nem hiszem, hogy el lennék rontva, bár ha te így gondolod, egészségedre.
Azért... köszönöm a válaszokat.
1. vagyok.
Ne is törődj a másodikkal, sok itt a bunkó. :)
Tényleg azt tedd, ami neked jól esik, ne más döntse el helyetted, hogy ki lehet a párod és ki nem.
"De ha nem írom le, hogy félig román, akkor biztos máshogy vélekedsz. Elszégyellhetnéd magad. Szánalmas egy ember lehetsz!! :D már lassan sajnállak"
Semmi bajom nincs a románokkal, amíg nem gyaláznak székely történelmi emlékeket. Tehát az átlagrománnal semmi bajom. Bajom az ilyen hazátlan söpredékkel van, aki román, de Magyarországon él, de Spanyolországban van családja. Édesanyád feltételezem azt szeretné, ha az unokája magyar ember lenne, nem valami kelet európai bevándorló kölyke, és most rád gondolok, Spanyolországban.
Én sajnállak téged. Rossz lesz család nélkül, tök egyedül egy idegen kultúrában, totálisan kiszolgáltatva.
"aki a lányomból globalista hazátlan világpolgárt akarna csinálni"
Ekkora egy demagóg f..szságot. Tudtommal mindenkinek joga van eldönteni hol és hogyan akar élni.
"közölném, hogy takarodjon vissza vendégmunkásnak Spanyolországba"
Gratulálok, ritka primitív példány vagy...
"És én sem pénzelném a lányomnak így az egyetemet."
Végül is, b..sszunk ki a gyerekünkkel, nehogy már sikerüljön kitörnie és boldog életet élni...
"nagy eséllyel én csesztem el valamit, de nagyon a nevelésében"
Valamit nálad is nagyon elcseszhettek...
"Bajom az ilyen hazátlan söpredékkel van, aki román, de Magyarországon él, de Spanyolországban van családja."
Na mert te aztán elmondhatod hogy nagy magyar vagy, csupa kisbetűvel.
Amúgy 21:21-es tanácsait érdemes végig gondolni, én egyrészt nem hagynám hogy hátráltassanak, és az anyáddal is elég nagy gond, hogy kvázi magához akar inkább láncolni ahelyett hogy támogatna. Azért a rögtön Spanyolországba dolgot mérlegelném, előtte mindenképp végezz egyetemet, legyen nyelvtudásod, és csak akkor menj ki, ha ott önállóan is meg tudsz élni. Lényeg hogy ne legyél másra utalva, bár ez itthon is ugyanúgy elmondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!