Hogyan küzdhetném le a negatív gondolataimat, szorongásaimat az életemmel kapcsolatban? 18 éves lány vagyok, a kérdés nem egyszerű.
Szerintem keress egy könyvet ami ezzel foglalkozik, esetleg kérd ki egy pszichiáter vagy pszichológus véleményét.
A problémát lényegében felismerted. Jobban meg kellene magad ismerned. Fokozatosan kellene olyan elfoglaltságokhoz is keresned amelyek egyénileg lekötnek, tehát nem csoportosak. Elsősorban az első tanácsot javaslom, keress fel egy hozzáértő embert. Elmondod a problémád és tanácsot ad majd.
Egy kérdés, akkor is, ezt érzed amikor együtt vagy a szeretteiddel vagy csak akkor amikor egyedül vagy?
Szerintem ez azért fontos, mert lényegében, ha akkor érzed magad egyedül amikor ténylegesen egyedül vagy akkor túlságosan társaság függő vagy és ezért nem vagy képes elvonatkoztatni tőlük (szerintem). Ebben az esetben fokozatosan kellene szerintem kitolni a komfortzónád. Tehát ahogy írtam egyéni elfoglaltságok.
Azonban, ha akkor is magányt érzel amikor egyedül vagy akkor az már több okból kifolyólag is lehet. Erre nem nagyon tudnék tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!