Honnan tudhatom, hogy depresszios vagyok?
Teljesen korrekt választ nem fogsz kapni, csak szakértőtől, de ha az alábbi tünetek nagy része huzamosabb ideig igaz rád (minimum 1 hónap), akkor esetleg lehetséges hogy depressziód van:
aluszékonyság, fáradékonyság
levert hangulat
hirtelen súlyváltozás
érdeklődés elvesztése
szexuális szokások hirtelen változása
lassúság
olykor üresség érzése
kilátástalanság érzése
kapcsolatok elhanyagolása
halállal kapcsolatos gondolatok
Remélem tudtam segíteni és ne felejtsd, mindig van tovább. Ha tényleg aggódsz emiatt, fordulj pszichológushoz, hidd el, értik a dolgukat, nekem is sokat segítettek. :)
Van a Beck féle depressziós teszt például.
koszonom mind kettotoknek :)
igen a tunetek nagy resze igaz ram, tobb mint egy honapja :/
tudom, hogy a pszichologusok ertenek ahhoz, amit csinalnak, ebben egy percig sem ketelkedtem, csak anyanak nem merek errol szolni. Felek, hogy mit mondana, bar mar tudom: "Hat te teljesen hulye vagy kislanyom".
vagyis koszonom mindenkinek :D
igazabol mar teljesen elvesztettem a remenyemet mindennel kapcsolatban...
Ha tudsz angolul, itt egy teszt:
Nem a diagnózis a lényeg, hanem az, hogy jobban legyél.
Relaxálj, ehhez találsz hanganyagot a youtube-on, írd be a keresőbe, hogy "agykontroll, relaxáció".
Minden reggel tűzd ki a nap céljait, mit fogsz csinálni. Ne nagy célokat, hanem kicsi, teljesíthető célokat, és azt csináld végig, a nap végén pedig veregesd meg a vállad, hogy sikerült.
Olvass önsegítő könyveket, hallgasd a neten Pál Ferit, Bagdy Emőkét.
Sportolj, rajzolj, zenélj, kézműveskedj, írj, bármilyen alkotó tevékenység segíthet kimozdulni.
Igyál orbáncfű vagy citromfű teát, vegyél levendulás ülőfürdőt, szedj gyógynövényes szorongásoldót, pl. Nervenflege (DM-ben kapható).
Hívd fel az Ifjúsági Lelki Elsősegélyt a 137-00 ingyenes hívószámon, eléred hétfőtől szombatig 9-21 óra között Telekom vagy T-mobile számról, fülkéből is.
Nincs depresszió, csak problémák vannak, amiket nem tudsz megoldani (átmenetileg)... Nem az a lényeg, hogy milyen nevet adsz az állapotnak. Beszélj erről a szüleiddel, családtagjaiddal vagy barátaiddal, esetleg tanároddal és próbáljátok megoldani. Nem kell pszichológus meg ilyenek. Gyógyszert meg SEMMIKÉPPEN se szedj!
Vitaminok, barátok, sport, rendes táplálkozás... ez legyen az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!