Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi alapján döntik el, hogy ki...

Mi alapján döntik el, hogy ki mennyit keres és miért azok keresnek kevesebbek, akik kiköpik a belüket?

Figyelt kérdés

A kérdést nem provokálásnak szánom, csak dühít a dolog.

Elmondom a sztorimat. Kereskedelemben dolgozom. Dolgoztam plázás ruhaboltban, az maga volt a POKOL! 12 óra talpalás, rohangálás, szinte meg sem állás, elviselni a sok bunkónak a viselkedését, akik úgy beszélnek az eladóval, mint akit a hátsójukból rántottak, de te azért vágjál jó képet hozzá, mert te vagy az eladó. A próbafülkében nemhogy a vállfára nem rakják rengetegen vissza a ruhát, de még arra sem veszik a fáradtságot, hogy visszafordítsák a színére. Ott hagyják kifordítva a fülke padlóján, jól láthatóan megtaposva, de te azért mosolyogjál rájuk. Nem egyszer bőgtem el magam a bunkó vevők, meg a láb/hátfájdalmak miatt. Mindezt minimálbérért.

Aztán dolgoztam élelmiszerboltban. Egy fokkal jobb volt, mert nincs próbafülke, a vevők jobb esetben elvannak magukkal, nem olyan bunkók, de azért a raklapokról pakolni, meg a sok zöldség, gyümölcs, pékárú kódját megtanulni sem egy leányálom. Hátfájdalmaim itt is voltak rendesen, egyrészt a raklapról pakolástól, másrészt a kasszában lévő széktől, amit nem tudom, hol terveztek, de fél óra után leszakad tőle az ember dereka. Minimálbérért ezt is.

És most dolgozom egy benzinkúton, finoman szólva sem halok bele a melóba, leülhetek, ha akarok, felállok, amikor bejön valaki. Ide azért nem jönnek be a tizenéves elkényeztetett kislányok nyafogva, úgy, hogy két értelmes mondatot sem képesek "énelkés nélkül" elmondani (éneklés = amikor a tőmondatok végén mindig felviszik a hangsúlyt). Persze fura figurák itt is előfordulnak, de mégsem olyan, mint egy ruhaboltban. Másfélszeresét keresem a korábbi pénzemnek, nem is beszélve a napi többezer forintos jattokról.

Szóval ezt nem értem... Miért az keres keveset, aki sz.rrá gürizi magát?

2015. jan. 11. 21:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ezekre a munkákra bármikor találni valakit aki el tudja végezni!
2015. jan. 11. 21:39
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Aki könnyebben pótolható az kevesebbet keres, ez piaci alaptörvény. Mivel egy benzinkúti munkát kevesebben mernek vállalni -egy benzinkutat előbb kirabolnak, mint egy ruhaboltot- így a fizetés is több.
2015. jan. 11. 21:41
 3/18 A kérdező kommentje:
De akkor a benzinkút miért fizet másfélszer annyit, mint egy ruhabolt? Oda is csak sima kereskedelmi végzettség kell...
2015. jan. 11. 21:41
 4/18 A kérdező kommentje:
#2: ugyanakkor válaszoltál, mint én :D Igazad lehet, köszi a választ!
2015. jan. 11. 21:42
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

cégfüggő, hogy ki mennyit ad 1 munkára.

Nálunk a raktáros 180k et visz haza nettóban, előző munkahelyemen, meg a 120e-et se kapta meg a raktáros.

2015. jan. 11. 21:49
 6/18 anonim ***** válasza:

Igen, a munkaerőpiac határozza meg, ki mennyit ér.

Ugyanaz, mint a használtai tárgyak üzleti értékei, ugye, minden annyit ér, amennyiért el lehet adni...

2015. jan. 11. 21:57
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerettem kúton dolgozni. Rengeteget röhögtem. Még ma is emlegetek néhány vevőt. Mi akkor nem kerestünk túl jól, de ki tudtuk egészíteni szép kerek összegre.

De, hogy ne csak off-oljak: a munkáltató kitalálja, hogy mennyit akar fizetni az adott munkáért (van az a típus, aki még a szemed is kiszedné, ha azzal neki több lenne, meg "a másik sem fizet többet" alkat és vannak akik úgy gondolják, ha többet fizetnek, akkor azzal ösztönzik a melóst a kiváló teljesítmény nyújtásra. Ez a ritkább.

2015. jan. 11. 22:00
 8/18 A kérdező kommentje:
Igen, amikor megkérdezem, hogy van-e supershop kártyája és halál komolyan megkérdezi, hogy "Ha nincs, akkor nem is tudok itt fizetni?" :'D Az valami fenomenális :D
2015. jan. 11. 22:07
 9/18 A kérdező kommentje:
Diploma tényleg nem kell ezekhez, viszont végzettség igen.
2015. jan. 11. 22:09
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Na ja! :D Volt, hogy hogy is mondjam szépen, bejött egy pár akik nem azon a nyáron barnultak le. Elkezdtek olaszul beszélni, egy szót sem értettem. Próbáltam tollat papírt adni, meg kalimpáltam, mint egy hülye, mondom csak megértem valahogy, hogy mit is akarnak. Eltelt 10-15 perc (hajnalban volt), a csaj gyönyörűen elmondta magyarul, hogy mit szeretnének. Erre a fickó:

- 'há nem mémmondtam, hogy nem bészélünk csak olaszú?

Aztán megint csak olaszul tudtak. elkezdtem röhögni, nagyon, kiszolgáltam őket, ők gyorsan eltűntek én meg még ma is emlegetem.

2015. jan. 11. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!