Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti gondolkodtatok már ilyesmin?

Ti gondolkodtatok már ilyesmin?

Figyelt kérdés
Mindent vissza lehet vezetni vékony szálakon előbbre, kicsi és nagy dolgokat is, pl.: ha Sztálin szülei aznap később fekszenek le amikor øt megcsinálták akkor nem halt volna meg az a sok millió ember es lehet a tortenelem mashogy alakult volna. Mit gondoltok erről, én sokszor gondolkodom ilyesmin.

2015. jan. 3. 23:35
 1/6 anonim válasza:
Igen, sokszor elgondolkodom ilyesmin, de aztán rájövök, hogy teljesen fölösleges. Csak a magam szórakoztatására jó ezeket végigfuttatni, de amúgy nem fog változni tőle semmi, akkor meg minek?
2015. jan. 3. 23:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Így van, mindent vissza lehet vezetni egészen a kezdetéig (ha erre gondoltál), mindennek van előzménye és ha az nem történik meg akkor következmény sem lesz. Gondolkodtam amúgy már ilyesmiken.
2015. jan. 3. 23:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze, rengetegszer, imádok ilyeneken agyalni! De ezeket főleg a saját életemben vezetem vissza, sőt, néha párhuzamosan vezetem a szálakat a jelenben is (pl, most ezen az útvonalon megyek haza, de mehetnék egy másikon is, úgyhogy most valami olyan fog történni, ami nem történt volna, ha a másik útvonalat választom).

Amúgy a Sztálinos példa kicsit sánta, mert a korszak közege szerintem mindenképp kitermelte volna a maga sztálinját - ha ő mondjuk meghal, vagy meg sem születik, akkor egy másik diktátort, a népirtás megtörténik, de eltér attól, amit most ismerünk.

2015. jan. 3. 23:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Az a fontosabb, hogy te milyen következtetéseket vontál le ebből?
2015. jan. 3. 23:45
 5/6 anonim ***** válasza:
A tortenelemben felejtsd el a "volna"szot. Korulmenyek vannak, es erre bizonyos emberek valaszt adnak, altalaban a megitelesuk szerinti leheto legjobbat. Ezeknek vannak kovetmezmenyei. Ez ez igy volt regen is, ezt hivjak tortenelemnek. Ha Sztalin nem valaszol, valaszol masvalaki. A kovetkezmeny lehet hasonlo a korulmenyek miatt.
2015. jan. 3. 23:49
 6/6 anonim ***** válasza:

"A tortenelemben felejtsd el a "volna"szot."

Meg a sportban.

Van ilyen mondás. Történelemben, meg sportban, nincs olyan, hogy "mi lett volna ha...".

Ezt arra szokták mondani, hogy lehet ezen gondolkozni, de ez tökéletes, szín tiszta időpocsékolás.

2015. jan. 4. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!