Tényleg létezik olyan ember, aki simán kidob 100. 000 forintot egy idegen laptopjára?
Random ráakadtam egy indiegogo nevezetű oldalra, ahol a lelkes adományozók támogathatják azokat, akiknek pénzre lenne szükségük. Találtam egy olyan "hirdetést", ami szó szerint 2 sorból állt: "szükségem van egy új laptopra, segítsetek!". Összesen 2 adományozó volt, az egyik 200, a másik 500$-t adományozott.
:O
Nem tudom mi olyan meglepő rajta.
Egy unatkozó gazdag okozott egy jó napot valakinek.
Na meg azt is vedd figyelembe, hogy ott teljesen mások a fizetések.
Abba a hibába esel, amibe nagyon sokan.
Mindent átszámitasz forintra, pedig ez nem világ-valuta.
Ne feledd, ott
- más a mentalitás és
- más a fizetőeszközük vásárlóértéke!
szerintem is illene jobban kifejteni a helyzetét, akkor szívesebben segítenék ha megtehetném
azt tudom elképzelni, hogy nagyon pénzesek voltak az adományozók, esetlen nicns családjuk, vagy már mindenük megvan, ennyi pénzt nem fognak hiányolni.
Kérdés az hogy mennyire kamu az oldal. Mindig kellenek kitalált sikersztorik. Mint a társkeresőkön a "Zsuzsi már rátalált a szerelemre" történetek.
De így végiggondolva, ha egy csöves odajön, hogy van egy kis apród, akkor hamarabb adok neki, mintha mindenféle kitalált szöveggel jön hogy 5 gyereket tart el, és véletlenül sem piára kell, és persze még Vietnámot is megjárta.
Vagy olyan ez mint a templomba járás. Volt egy barátnőm, aki mindig az "olcsóbb" templomba járt a családdal, ahol ilyen 10-20ft-okat dobsz a végén a gyűjtésnél.
Ők mesélték hogy a város fő templomába a gazdagok járnak, és ott meg az egymásra licitálás megy hogy ki adományoz több 1000 vagy 10 ezer forintot a templomnak, mert ő "jobban szereti Istent".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!