Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Manapság az emberek miért...

Manapság az emberek miért "szenvednek" fogalomzavarban?

Figyelt kérdés

Annyi helyen tapasztalom, hogy az emberek úgy használnak szakszavakat, hogy nem is tudják, hogy mit jelent, csak dobálóznak vele.

Pl. egy osztálytársam, aki nem valami szociális ember, már rögtön magára mutogat, hogy márpedig ő antiszociális.

Vagy akiknek kicsit rossz kedvük van, az már bediagnosztikálja magának a depressziót.

Esetleg egy másik kategóriában a szexéhes nőt sokszor "nimfomániásként" keresik, de rengeteg ilyen példát tudnék felsorolni.

2014. dec. 22. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Király.

Amúgy azért, mert ma nagy divat lett lelkibetegnek lenni.

2014. dec. 22. 20:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Mert az olyan különlegesnek és menőnek tűnik, ha valaki nem csak simán visszahúzódó, szereti a szexet vagy rosszkedvű, hanem van valami kúúúl ppszichológiai betegsége mondjuk.

Amúgy én nem csak ezekkel kapcsolatban látom, de az emberek jelentős része szeret nagy szavakkal, meg közmondásokkal dobálózni, de rosszul használják őket. Szóval okosnak akarnak tűnni, de nem azok és ez így ciki. Pl. állj a sarkadra helyett állj a talpadra, felvetődött helyett felvetült,

Itt az oldalon millió számra állnak a kérdések, amikor a kamaszlány azt mondja, hogy ő perverz, ami annyit jelent, hogy vannak szexuális jellegű gondolatai, mint majdnem minden felnőtt embernek. Csak hát tuti úgy beállítani, mintha valami baromi szélsőséges dolog lenne.

2014. dec. 22. 21:00
 3/5 A kérdező kommentje:

Én is azt vettem észre, hogy menő az ilyen szakszavakat használni, de honnan kezdődött ez? Egy-két éve ez még nem volt annyira elterjedt és sok más tucatdologgal ellentétben ezt még nagyon a média sem nyomatja.

Igen, 2. az ilyenekkel én is találkoztam, de szerintem azok még mindig a jobbik esetek. Nekem a "kedvenceim" azok, amiket felsoroltam, esetleg még a pszichológus és pszichiáter összekeverése, de sajnos tényleg rengeteg ilyen dolog van és ahogy én észrevettem, nem csak a tizenéves korosztályban terjedtek ezek el.

2014. dec. 22. 21:26
 4/5 anonim ***** válasza:

"Én is azt vettem észre, hogy menő az ilyen szakszavakat használni, de honnan kezdődött ez?"

Azért, mert ha valami után "utánanéznek" a neten, akkor ők már mindent tudnak az adott dologról, hirtelen pszichológus, autószerelő, netán atomtudóssá válnak.

Másrészt azért ne felejtsük el, hogy 1, az emberek egymás közt is állandóan vitáznak, hogy ki-mit tud jobban, így a végeredmény a kavarás; 2, a törvények-rendeletek, idegen szavak bejövetele, használata is segít az "én jobban tudom, hogy máshogy tudom..." dolgokban.

2014. dec. 23. 06:27
 5/5 anonim ***** válasza:

A szakkifejezéseket mindig is átvették az emberek a mindennapi nyelvbe, általában nem mint szakkifejezést, hanem egy "olyan, mint" jelentésárnyalattal.

Gondolj csak arra, hogy valakit kreténnek neveznek. Vagy a "modern" szót sem mint művészeti irányzatot használják, ahonnan közismert lett, hanem "újszerű" jelentésben.

Ugyanígy, a depresszió sem csak orvosi értelemben használatos, csak szimpla, huzamosabb rossz kedvet is jelölhet.

2014. dec. 23. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!