Jön a karácsony és nyomasztóan szomorú lesz. Mit tegyek?
Ebben az évben két jóbarátomat is elveszítettem sokkoló hirtelenséggel. És az ünnepek jönnek, már most úgy ébredek fel reggelente álnomból mert sírok (velük álmodtam).
Rengeteget gondolok rájuk és nem tudom őket elfelejteni. Szeretném azt hinni hogy valahol tovább élnek... Nem szeretném ha az ünnepek depresszióval teljenek de sajna az érzéseimen nem tudok változtatni
Nagyon sajnálom. Sajnos ez most ilyen időszak. A gyász nem tűnik el hirtelen attól, hogy itt vannak az ünnepek, és akkor kötelező boldognak lenni. Adj időt magadnak, éld meg az érzelmeidet, és ne próbáld elhitetni magaddal, hogy ennem most nem így kellene lenni. Teljesen normális, hogy fájdalmat élsz át, ne küzdj ellene és ne fojtsd el, mert csak rosszabb lesz, ha nem leszel rá képes.
Idővel aztán próbáld őket elengedni. Senkit nem láncolhatunk magunkhoz örök időkre, ezzel a ténnyel együtt kell élnünk, és talán pont ez az, ami a kapcsolatok értékét adja.
A karácsony sem mindenkinek jelent önfeledt vidámságot. Én egyedül fogom tölteni, nincs családom. 24 évesen ennek nem így kellene lenni, de elfogadom a helyzetet, és tudom, hogy nem leszek vidám, és nem is próbálok változtatni az érzelmeimen, mert ami fáj, az fáj. Te is valahogy így próbálj hozzáállni. Senki sem szeret depressziós lenni, de sokszor nehezebb elfojtani, mint utat engedni neki.
koszonom a válaszodat, segít sokat :/ aztán meglátjuk
annyiban viszont nem értek egyet, hogy... na szóval: nem kell őket elengedni, viszont meg kell tanulni nélkuluk élni.
hidd el a magányod nem fog orokké tartani. nyilván lesz családod és tokjo lesz minden.
ahogy végulis nekem is. mert azért nem toltom egyedul szerencsére
Mi akadályoz meg abban , hogy boldog légy?
Ha továbbra is így gondolkozol, az csak arra vezet, hogy elpocsékolod az életed. Az érzéseidet pedig tudod befolyásolni, még ha ehhez magadat is kell becsapnod.
1. vagyok. Ne haragudj, negyedik, de erre muszáj reagálnom.
Igen, lehet az érzéseinket valamilyen irányban terelni, de mire jó, ha magunkat becsapjuk? Ez nekem annyira visszatetsző dolog. A pozitív gondolkodás szerintem nem abból áll, hogy bármikor, bármilyen körülmények között kicsattanjunk a boldogságtól. Sokkal inkább elfogadása annak, hogy a rossz is az élet része, és annak is van valamilyen oka vagy célja, amit meg kell találnunk. Ezen nem segít a fájdalom tagadása vagy ignorálása.
Hogy mi akadályozza, hogy boldog legyen? Hát ha hirtelen két ember eltűnik az életedből, akkor nem tudsz boldog lenni. Csak saját magad becsapásával, amiről kifejtettem a véleményemet. Szerintem ez csak a boldogság látszata...
Ez az én véleményem, a saját tapasztalataim alapján, persze lehet, hogy másnak más válik be. Egyébként kellemes ünnepeket mindenkinek :)
előre is kellemes unnepeket kívánok.
én sem értek egyet a négyessel, nem érzem úgy hogy elpocsékolnám az életemet hisz azért rengeteg a dolgom hálistennek!
van sok tervem. csak nélkulul nehéz.
ja, az érzéseimet én sem szeretném becsapni, megerőszakolni. az csak betegségekhez vezet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!