Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, mennyi olyan...

Mit gondoltok, mennyi olyan fiatal van manapság, aki vidékies környezetben él és klasszikus tanyasi életmódot folytat?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy az egyik barátom ilyen környezetben nőtt fel, tehát neki ez az életstílus vált természetessé. Eljár ő azért bulizni velünk, meg minden, szóval ne egy klasszikus, régimódi parasztgyereket képzeljetek el, hanem úgymond egy átmenetet a klasszikus parasztgyerek és egy mai átlagos fiatal között. Tény, hogy a viselkedésében gyakran kiütköznek olyan dolgok, amik a régimódi neveltetésének köszönhetőek.

Na, de a lényeg! Arról van szó, hogy nemrég beszélgettem vele a jövőbeli tervekről, jövőképekről és azt mondta, hogy ő azt szeretné majd, ha találna magának egy lányt, akivel kiköltöznek vidékre, ahol tartanak majd néhány állatot (disznót, baromfiakat, marhát, stb.) és lenne egy szép nagy földjük is.

Nos, én nem tudtam maradéktalanul osztani a lelkesedését, mert szerintem 2014-ben olyan korabeli lányt már nem igen fog találni magának, aki ilyen életre vágyik és ezt próbáltam neki finoman megfogalmazni, de ő egyenlőre nagyon optimista ezen a téren.

21 évesek vagyunk mindketten.

Ti mit gondoltok erről? Igazam van szerintetek, vagy valóban van remény a számára?

2014. dec. 7. 19:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Vidéken élek. és elég sok olyan lányt ismerek, aki a férjével együtt mezőgazdaságból él. Nem igénytelenek, nem műveletlenek, és jobb körülmények között élnek, mint a városiak.
2014. dec. 7. 19:29
 2/7 anonim ***** válasza:
47%
Mi nem vagyunk annyira korlátoltak, hogy ne tudnánk elképzelni, hogy létezik ilyen
2014. dec. 7. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Sokan vannak akik elvágynak a nagyvárosi életből nyugisabb élet felé, és simán feladnak mindent, ha a normális megélhetés biztosított!
2014. dec. 7. 21:01
 4/7 anonim válasza:
100%
A barátod minden bizonnyal engem keres :) 24/L
2014. dec. 8. 17:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért lehetnek ilyen tervei, mert össze tudja hasonlítani az alkalmazotti életmódot a szabad tanyasi élettel. Biztos vagyok benne hogy az alkalmazotti életmód nem tetszik neki. Nem a munkától retteghet hanem a szolgaságtól. Aki teljes szabadságban például egy tanyán nőtt fel, annak bizarr életmódnak tűnik az ha beszáll egy mókuskerékbe és egy idegen munkaadónak termeli az áramot. Vagyis a profitot.
2014. dec. 9. 20:05
 6/7 anonim ***** válasza:

"szerintem 2014-ben olyan korabeli lányt már nem igen fog találni magának, aki ilyen életre vágyik "

2014-ben az emberek nem esznek, mert a a foldmuveles kiment a divatbol es csak 1-2 regimodi parasztgyerek szorakoxik ilyesmivel szerinted? Pesten nottem fel, de fel karomat adnam egy ilyen pasiert.

2014. dec. 17. 04:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Budapesten nőttem fel. Volt nyaralónk, onnan tudom, milyen vidéken gyereknek lenni, viszont abból eredően, hogy csak nyaraló, csak a kényelmes oldalát látom :D

Nem merem azt mondani, tudnék tanyasi életmódot folytatni.

De szívesen kipróbálnám!

Ennek több oka van...

1. Szeretek természetközelben lenni, ahol a kutyák ugatnak, a tücsök ciripel, a madarak énekelnek. Szeretek a szabadban is lenni. Egyfajta szabadságérzetet ad, és a négy fal között lét pedig egyfajta bezártságérzetet. Főleg tavasszal megőrülök, hogy vagy az iskolapadban ülök vagy a lakásunkban. Egy órát sétálni egy parkban nem ugyanaz...

2. Zavar a mű élet. A sok aszfalt látványától kezdve a mű kajákon és a spanyol gyümölcsökön át a sötétített ablakos, mesterséges szellőztetésű, a napot kizáró és mesterséges világítású irodaházakig.

3. Nem vagyok bulizós típus. Nekem a buli, ha összeülünk egymásnál haverok és elvagyunk. Meg néha kocsmázom. Moziba sajnos ritkán járok. Tehát kétlem, hogy unalmas lenne egy vidéki élet. (Mondjuk őszintén bevallom, és ezt nem érzem ellentmondásosságnak, de az internet kellene. Ott olvasgatok, ott nézek filmet, ott beszélek meg programokat....)

Amikor vásárolni kell (ruhát) vagy moziba mennék, megelégednék azzal, ha 30-50 km-en belül van egy nagyváros.

4. Nem tudom, mi legyek, mi legyen a foglalkozásom. Ezért arra gondoltam, hogy szívesen próbálnám ki, milyen háztartásbelinek lenni, mondjuk a férjem szülei tanítsanak meg paradicsomot termeszteni, gyümölcsfát gondozni, állatokat etetni stb...

Egyébként ahol a nyaralónk volt, ott a baráti családnál a nagyszülők termesztenek mindent és vannak állataik, ők főznek, ők sütnek, házilekvárjuk és háziszörpjük van. Így belelátok a dolgokba. Kemény életmód de szeretik.

Lehet, hogy kudarcot vallanék, és azt mondanám, hogy 'mégse', de kipróbálnám!!

22/L

2014. dec. 17. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!