A hajléktalanok hogyan bírnak aludni télen a szabadban?
Hát amit a tévében láttam, már amikor a sportcsatornáktól eltérek, ott néha, főleg így télen szoktam látni a hajléktalanokkal kapcsolatos riportokat, és ahogy így látszott, egyrészt ahogy előttem is írták nincs hely mindnek, másrészt nagyon sok a lopás is a szállókon. És a hajléktalanok nagy része ezt is nevezi meg a távolmaradás okának. Valahogy átvészelik, hát sajna muszáj nekik.
A szállók, még a nappali szállók és melegedők is eleve túlzsúfoltak. Támogatást meg nem kapnak. De stadionra rengeteg pénz van, a szerencsétlenek megsegítésére meg semennyi, elég szomorú.
"Támogatást meg nem kapnak. De stadionra rengeteg pénz van, a szerencsétlenek megsegítésére meg semennyi, elég szomorú."
Miért kellene támogatni valakit, aki elszúrta az életét és miért pont az állam pénzéből, a mi adónkból? Az ember vállaljon felelősséget a tetteiért és ne másoktól várja azt, hogy húzzák ki a ganéból.
1-nek: Lehet, hogy csukott a szemük, de nem alszanak (ha így értetted). Én biztos így lennék, mert nem hiszem, hogy el tudnék aludni hidegben.
2-nek: Ezt a papíros megoldást még nem hallottam. Remélem nem kényszerülök rá soha, ez nem embernek való lét, az utcán, hidegben.
Én biztos bemennék a szállóra, akár lopnak, akár nem. Akkor jobb, mint a hidegben halálra fagyni. Én inkább azt hallottam, hogy a szállón nem szabad alkoholt inni, illetve alkoholos állapotban lévőt se fogadnak be. Talán ez lehet a valódi ok. (aki azért nem jut be, mert nincs elég hely, az sajnálatra méltó, főleg, hogy a mi városunkban is annyi üresen álló épület van...)
A téli túlélésre egy másik lehetőség a szállón kívül, mikor több hajléktalan összefog. Nálunk is van egy kiserdő, benne egy hajléktalan csoport (van köztük 1-2 fiatal is, huszonéves). Ők egy katonai sátorban élnek. Bár nem tudom mennyire lehet meleg és hosszútávú megoldás egy kemény tél alatt. Szerintem nem lehet az igazi ez sem.
#7:Nem mindenkinek jut ám jó sors.Èn pl önhibámon kívül beteg vagyok,pedig elég fiatal vagyok még.Na?!
Gondolom te egészséges vagy,átlag élettel,ha így gondolkodsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!