Mi lehet ez? Nagyon kezdett zavarni.
Figyelt kérdés
Nem is tudom pontosan mióta kezdődött, hogy mikor lefekszek és próbálok elaludni, rémisztő arcokat látok amik centikre vannak tőlem és bámulnak. Mindig csak fejek, sosem teljes alakok. Először csak egy szempárnak indul ami a sötétségből váratlanul tűnik elő aztán köré rajzolódik általában valami nagyon groteszk arc pl: egy kicsavart zombi fej vagy valami gonosz pofa, a lényeg hogy semmiképpen sem pozitív, közben teljesen tudatomnál vagyok. Nem minden este van ez így, napközben mindig vannak erre utaló jelek. Pl: hirtelen képek villannak be ilyen ijesztő arcokkal vagy szenvedő, beteg enberekről, akiket még soha nem láttam és mindig egy horrorfilmbe illő rémálommal kezdődik, amiből felriadok. A probléma abból fakad hogy így képtelen vagyok elaludni mert nem bírok farkas szemet nézve egy gonosz arccal. Ha nyitva van a szemem is látom őket, ha becsukom akkor is. Ha sikerül elaludnom, akkor fél óra múlva ismét egy rémálomból riadok fel és egész éjjel ez megy. Ennél már csak rosszabb amikor hangokat is hallok hozzá, hang foszlányokat (nem mindig jár együtt a két hatás)csörömpöléseket vagy beszédhangokat, ezek is eléggé ijesztőek tudnak lenni. Abszolút nem érzem magam elmebetegnek, teljesen normális életem van, épp ezért furcsállom ezeket a dolgokat, mert akiknek eddig ezt említettem azt mondták hogy ők nem tapasztaltak még ehhez hasonlókat. Remélem valaki tud segíteni nekem, legalább annyiban hogy mitől lehetnek ezek a tünetek. Voltam pszichiáternél meg pszichológusnál, de az eredmények szerint semmi betegségem nincsen. Az életem is probléma mentes, igyekszem kiegyensúlyozottan élni. A vallásos ismerőseim szerint ezek a kísértőtől jövő támadások... Válaszokat előre is köszönöm! 17/L2014. dec. 2. 16:52
11/15 A kérdező kommentje:
Kizárt, hogy az üvegtesi homály okozza, mivel az csak 10 hónappal ezelött jelent meg, ilyen arcokat viszont évek óta szoktam látni, de mostanában egyre gyakrabban. Nincs nagy szemük, sem pedig nagy foguk. Emberi arcok, melyek nagyon torzak, gyűlölet, harag, meggyötörtség és bosszúvágy olvasható le róluk. Mindenesetre nagyon ijesztőek.....
2014. dec. 4. 21:09
12/15 anonim válasza:
A pap áldása működött. Ha hitted is, hogy működni fog, akkor jó eséllyel a hited működött. Volt ilyesmi nekem is, néha arc is, és főleg fáradtan. Először is vedd tudomásul, hogy el tudsz aludni, csak hagynod kell, hogy álommá alakuljon, akár félelmetessé is, úgyis csak álom... Nekem könnyebb dolgom volt, mert nem személyesítettem meg ezeket, teljesen tisztában voltam vele, hogy valamelyik alakzatfelismerő heurisztikám épp durván túlműködik, fene se tudja miért. Ha nem 17 és nem lány lennél, javasolnék egy-két jó hazai sört próbaképpen, hogy egyértelműen kiderüljön, hogy ami az agyat tompítja, az pont ezt is. :) Szerintem egyébként simán hagyatkozhatsz a hitedre, és még mindig ott a lehetőség, hogy megvárd, míg elindítják a filmet.
13/15 cli_hlt válasza:
Értem, akkor ezek szerint nem Charles Bonnet szindróma. :)
14/15 A kérdező kommentje:
Igazáb nem hittem, hogy a pap áldása segíthet...de bevált, úgyhogy valószínűleg ismét ehhez folyamodom. Ha Charles Bonnet szindrómám lenne, akkor arra az orvosok gondoltak volna. Az én koromban arra alig van esély. Egyébként a sört már próbáltam, nem vált be... És ennek az egésznek semmi köze a fáradtsághoz. Ha nem vagyok fáradt és úgy fekszem le, akkor is ez van... Kezdem megszokni...
2014. dec. 9. 22:03
15/15 anonim válasza:
Ez egy belső pszichés probléma, félelem van benned. Régen előfordulhatott rossz történt veled, amit nem tudtál feldolgozni.
Próbáld ki az LSD-t saját terápiádra, az megmutatja a belső pszichédet és megismered magadat, milyen félelem lakozik benned. De legyen egy vigyázód is, ha rémálmod lenne, ő majd segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!