Akik voltak már depressziósak tudnának tanácsot adni?
Eléggé régóta küzdök ezzel a betegséggel a koromhoz képest(17 éves vagyok).Kétszer voltam kórházban úgy, hogy bent tartottak, de azok inkábv kivizsgálások voltak. Három évig jártam különböző pszichiáterekhez, pszichológusokhoz és csoportokra is. Nekem sajnos nem használtak, ezért már nem is járok sehova. Sajnos iskolába se járok már két éve(magántanuló vagyok), pedig szeretnék normális lenni, viszont rettegek bejárni. Egyszerűen beleőrülök már a stresszbe és a szomorúságba valamint a magányba. Aki volt már depressziós az tudna tanácsot adni, hogy mi használt neki, mitől lett jobban? Nagyon megköszönném. :)
17/L
Pánikbeteg valószínűleg azért vagy mert minden lelki nyavalya együtt van, és tudod hogy van ez: szegény embert az ág is húzza
Szóval ez csak ráadás a többi dologra és ha ezt megérted lehet hogy el is múlik. Tulajdonképpen semmi okod pánikbetegnek lenni.
A stressz a másik dolog amire megint csak nincs okod.
Gondolom a szüleiddel laksz, fizetik a magániskolát és a többi dolgokat tehát teljesen biztonságban vagy. Nem kell azon gondolkoznod hogy hogy tömöd be a gyerekeid éhes száját és miből fogod befizetni a számlákat.
Ezzel máris kihúztunk két teljesen felesleges dolgot amire semmi szükség.
Amire ténylegesen lehet okod az a szomorúság és a magány.
És a kettő szorosan összefügg.
Se pasid, se barátaid mivel magánsuliba jársz.
Én a szüleid helyében mindenképpen támogatnám hogy rendes suliba járj, még akkor is ha ez neked nem könnyű.
Valahova el kéne járnod hogy kimozdulj és ne legyél egyedül.
Az alvás problémára pedig csináld azt hogy amikor este vagy éjszaka lefekszel aludni és becsukod a szemed kezdj el pozitív megerősítéseket mondani magadban.
Ezek lehetnek a következők:
Szeretem magamat, bízom magamban, nyugodt vagyok, könnyedén elalszom, biztonságban vagyok alvás közben, végig alszom az éjszakát, szépeket álmodom, minden rendben.
Ha ezeket sikerül olyankor elmondanod amikor már alvás közeli állapotban vagy az a legjobb. Ilyenkor az agykontroll szerinti 'alfa' állapotban vagy és amit ilyenkor mondasz lemegy a tudatalattidba és megvalósul.
Ha bele is alszol a mondókába az a lehető legjobb.
Ha így teszel már az első alkalommal is sokkal jobban fogsz aludni és egyáltalán nem lesznek rémálmaid.
Az nem jó ha a szüleidnek nincs elég pénze de azt nem tudom hogy az mire jó hogy emiatt aggódsz.
Azt pedig hogy azt írom hogy nincs okod a pánikbetegségre az úgy is van.
És ehhez nem kell hogy ismerjem a körülményeidet, bőven elég ha ismerem a betegséget. Mert ez az a betegség amihez bárki találhat magának okot mert mindenkinek az életében van olyan terület ami nem tökéletes.
Ha ezt megérted magától elmúlik a pánikbetegség.
Nem az azt kiváltó ok múlik el hanem a betegség.
De ha most megfigyeled hogy mit reagáltál az irományomra máris látni fogod hogy mi bajod van.
Te kiemeltél valamit az írásomból amiről te úgy gondoltad hogy nincs igazam és csak arra reagáltál. Pedig én tele írtam pozitív 'teremtéssel' erre te azt meg sem hallottad hanem elkezdesz ellenkezni.
Ez van, hogy megérint benned egy fájdalmas területet és innentől csak ezzel foglalkozol.
Ha olyan tanácsokat vársz hogy mivel tudod elterelni a figyelmedet a bajról abban nem tudok segíteni és azzal nem is lehet megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!