Sznob vagyok csak mert nem akarok gyárban dolgozni?
Nem sznobság, és nem szégyen. A sok post-kommunista nekem is mondja mindig, hogy nekem biztosan büdös a munka, mert szerintem a gyári meló annak való, aki rákényszerül.
A mai világban szerintem senkinek se az legyen a célja, hogy napi 8 órában nehézgépek mellett, vagy gyártósor felett szellemileg és testileg is lefárasztó munkát végezzen. Ha van lehetőséged és motivációd egy jobb életre, nincs okod gyári munkára csorgatni a nyálad.
En egyszer kenyszerultem gyarban dolgozni amit egyebkent totalisan megerdemeltem a sajat hulyesegemnek koszonhetem:-))9 eve kulfoldre koltoztunk az akkori parommal es ugyan ket diplomam van (egyik sem bufeszak) az adott orszag nyelvet nem beszeltem, igy jobb nincs illetve muszaj alapon ladoltam a helyi gyarban.
Rolam tudni kell h vilageletmben alkalmatlan voltam a fiziaki munkara es Pesten mindig irodai, vezetoi beosztasban dolgoztam szoval husokat pakolni egy -14 fokos gyarban par alapszot ertve enyhen szolva is kihivas volt:-)))Komolyan meg voltam arrol gyozodve h en ezt nem fogom tulelni, 30 kilos ladak cipelese, veres husleben alltam valami kontener szerusegeben es dobaltam a hust:-)))
Jaaaa meg a szalagozas az hatalmas volt, annyira gyorsan ment az az ize, h azt se tudtam mit hova tegyek:-))12 orakat meloztam naponta es amikor hazaestem megallas nelkul forditottam meg hetvegen is:-))3 honappal kesobb beszeltem a nyelvet annyira, h felmondtam (konkretan kisetaltam) es elhelyezkedtem egy mas munkakorben ami meg mindig tavol allt a vegzettsegemtol de legalabb nem gyar:-))))
Mostmar anyanyelvi szinten beszelem a nyelvet ismet vezeto beosztasban dolgozom a szakmamban es jol erzem magam:-))Viszont amikor valaki megkerdezi h mire vagyok a legbuszkebb a valasz ugyanaz:
Arra h vegicsinaltam 3 honapot egy gyarban:-)))))
csodálom senki nem írta eddig hogy a log ügyintéződdel mehetsz majd közmunkázni :DD
én is log.ügyintézőnek akarok majd menni vagy pénzügy-sz.vitel de csak OKJ-n mert az egyetem nagyon nagyon falat lenne nekem és nálam jobb tanuló ismerőseim is kibuktak.
Érettségit letudom kb hármas átlagra rakni (nagyon nagyon sok tanulással sajnos, ilyenek a képességeim), utána meg pénzügy-számvitel okj aztán talán kapok valahol munkát. Majd kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!