Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyien vennének...

Szerintetek mennyien vennének részt egy ilyen eseményen?

Figyelt kérdés

Most jutott el hozzám, egy már több hónapja futó eset.

Anyuka-apuka elvált, van egy kb 5 éves kisfiúk. Anyukával élt a kisfiú, az apa hétvégente vihette magához. Ám egyik hétvégén nem vitte vissza, és üzent az anyukának, hogy nem kapja vissza a fiát soha többet. A rendőrség honlapján fent van az apuka körözöttként, anyuka a TV-ben is adott interjút erről, de tavaly óta nem került elő a kisfiú, se az apja.

Nagyon megrázott ez az egész, és arra gondoltam, hogy szervezni kéne egy eseményt, és egy adott napon több ezer plakátot kiragasztani az egész országban az apukáról illetve a kisfiúról, hogy keressük őket.

Szerintetek mennyien vennének részt a "plakátolásban"?

Nagyon szeretnék az anyukának segíteni, borzasztó lehet neki. :(

2014. nov. 14. 18:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem sokan. Ha a rendőrség nem találja meg, akkor már valószínűleg nincs Magyarországon.
2014. nov. 14. 18:14
 2/13 anonim ***** válasza:

Szerintem idegen embereket nem fogja érdekelni egy ilyen.

Mellesleg nem is értem ezt... ha 1 éve nem találják ebben a kis országban, akkor már nem itt vannak hanem külföldön. Ott keresik egyáltalán?

2014. nov. 14. 18:16
 3/13 anonim ***** válasza:
Több száz gyerek tűnik el évente, elszöknek, mert otthon élhetetlen, elmennek az intézetből is, gyerekként, kamaszként prostituálódnak, róluk nem hallani, ők kevés embernek fontosak. Ez egy eset, ami kiragadtál, ami visszhangot vert, hány családban van erőszak a falak mögött, sokszor a szomszédok is tudnak róla, vagy az egész falu, közösség, még sincs egy jóhiszemű polgár, aki jelentené a dolgot, szemet hunynak felette, mert ha senki nem tesz semmit, akkor miért pont én? Inkább ilyen esetben vedd észre, merj lépni és segíts. Amiről beszélsz, az már kiderült, a rendőrség be van vonva, ezután az ő dolguk.
2014. nov. 14. 18:52
 4/13 anonim ***** válasza:

ebből nem igazán derült ki,hogy miért is baj az,hogy a faterral van a gyerkőc.

mert vegyünk egy mindennapi esetet-

van egy jóravaló férfi,összejön a lánnyal születik egy gyermekük,aztán a nőből lesz egy kövér házisárkány,miközben a férfi ugyanolyan jó formában marad és nem ad okot arra,hogy a nő folyamatosan piszkálja,ezért idővel lelép a nő elviselhetetlen viselkedése miatt.

aztán egy idő múlva viszi magával a fiát is,mert nem akarja,hogy egy hisztérika nevelje fel.

egy ilyen esetben én miért akarnám azt,hogy egy normális embertől visszakerüljön egy labilis nőhöz a gyerek?

2014. nov. 14. 18:54
 5/13 anonim ***** válasza:

4-es!

Bár val realitása annak, amit írsz, mégsem az emberrablás a megoldás. Amennyiben az anyának ítélik a gyerekeket, az apa láthatja őket rendszeresen (legtöbbször). Akkor ugyanez fordított esetben miért nem jár? Miért kell elrabolni a gyereket? Szerinted nem sérül a gyerek?

Mellesleg a küldő tulajdonságok változása nem ok arra, hogy egy kapcsolat ilyen módon menjen tönkre. Más részről a pasasok is elhagyják magukat az évek során, nehogy azt hidd, hogy nem. A kor mindenkin kifog, nem csak a nőkön. Mind a két félnek ugyanúgy tenni kell a dologért, a nők azért vannak hátrányban, mert a gyerekszüléssel járó visszamaradó súly és bőrfelesleget nagyon nehéz ledogozni. Erre is van megoldás, persze. de a kanapén alsógatyában ülő, megpocakosodott, lusta férj mellett nem biztos, hogy van rá affinitása. (Példa.)

Egy kapcsolat elcsellózásához ketten kellenek, elvégre egy duettet egyedül nehezebb elrontani. Ehhez elég az összhang hiánya.

És a gyerekrablás NEM MEGOLDÁS. Semmilyen körülmények között.

Kérdező, én külföldön élek, és úgy látom, hogy az online dolgok jobban mennek, gyorsabban terjednek. Érdemes lenne inkább ebben az irányban puhatolóz

2014. nov. 14. 19:27
 6/13 anonim ***** válasza:

ni.

ennyi lemaradt. :P

25/N

2014. nov. 14. 19:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Valószínű olyan helyre ment, ahol nem adják ki az adatait. Pl. Dominikai köztársaságban éppen emiatt sok bűnöző tanyázik. Így az életben nem találhatják meg.
2014. nov. 14. 19:40
 8/13 A kérdező kommentje:

Szakértő is megvizsgalta az anyukat, és megallapitotta, hogy nem elmebeteg, alkamas a gyerenevelesre.

Az apuka az első targyalason megjelent, és Azt allitotta, hogy az anyuka nem komplett.. Aztán ugye megallapitottak, hogy nincs semmi baj az anyukaval.

Igen tudom, hogy tobb szaz, sot, tobb 1000 ilyen dolog tortenik sajnos. De Miért ne lehetne az, hogy osszefogunk, és akinek tudunk annak segitunk? Mert sokan ugy gondoljak, hogy jajj, o egyedul mit tehetne ez ügyben?

És kitudja, lehet, hogy az o facebook-is megosztasa, vagy plakatja segitene a gyereket hazajuttatni. Ha igy allnak hozza, hogy "semmi ertelme", akkor tényleg nulla az eselye, hogy hazajut epsegben. :/

2014. nov. 14. 19:41
 9/13 A kérdező kommentje:

Es most nem csak erre az egy konkret esetre gondolok.

Szerintem ha mar 10 gyereket vagy fiatalkorut "megmentunk", akkor mar volt ertelme elkezdeni.

Es egy kicsit szomoru, hogy sokan igy gondolkodnak, de ha ne adj isten a sajat gyerekedet rabolnák el, te is minden egyes kovet megmozgatnal, hogy minel hamarabb visszakaphasd.

2014. nov. 14. 19:43
 10/13 anonim ***** válasza:

Létezik facebookon sok ilyen oldal, ahol kirakják az eltűnt személyek adatait, az oldalt lájkolók pedig megosztják az eltűnt a linket. Nem is felesleges a munkájuk, mert sokan meglettek.

De az emberek nem foglalkozhatnak mindig ilyenekkel, mert mindig tűnnek el újabb személyek. Ha az országon belül marad az illető, a rendőrség segítségével meglesz. Ennél többet mi sem tudunk tenni.

2014. nov. 14. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!