Hogy tud az ember ilyen helyzetben helyesen donteni?
Az eutanázia manapság egy vitatott téma, a világ legtöbb részén a törvény tiltja.
Az én személyes véleményem az, hogy az embernek joga van meghalni olyan körülmények között, amelyeket ő akar. Ez egy emberi jog, amelyet a mai neurotikus, hasadt, hiperérzékeny társadalmunk elnyom és elhiteti sokakkal valóban azt, hogy az eutanázia egyenlő a gyilkossággal.
Elfog telni még egy idő addig, amíg az emberek mentalitása változni fog ezen a téren ( s még sok más téren ), így volt ez a történelem során és így lesz ez továbbra is.
Sok mindenre megérett már az emberiség a múlthoz képest, de még sok mindenre nem érett meg. A halálfélelemtől való elrugaszkodás egy jövőbeli szellemi fejlődés lesz.
Sztem nagyon sokan úgy gondolják, hogy a biztosan menthetetlen szenvedő embert kínozni azzal, h minél tovább életben tartják, nem jó dolog... hülye hasonlat, de egy kutsát sem szabad szenvedni hagyni és elaltatják, h ne szenvedjen... nem értem, h egy embert miért nem lehet így, h békésen menjen el, és ne szenvedések és kínok közepette.
Erről érdemes lenne egy nemzeti konzultációt tartani, mert ennek értelme van, sztem nem bűn, nem olyan mint megölni vkit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!