Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Neveli valaki a gyerekét 2...

Neveli valaki a gyerekét 2 nyelven? Pl magyarul meg angolul vagy magyarul meg németül beszél hozzá? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Nem zavarodik össze? A párom anyanyelvi szinten beszél angolul én pedig németül, a szüleink magyarul... Gondolkozunk rajta, hogy vajon szabadna-e mindhárom nyelven beszélni a picihez? Megtanulná-e mindet, vagy csak összezavarnánk?

2014. nov. 10. 11:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Bárcsak engem neveltek volna kicsi koromtól 2 nyelven!!!

Akkor ilyen alapokról indulva azóta saját erőből 5-6 nyelvet is tudnék folyékonyan.

2015. jan. 7. 09:15
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a kovetkezetesseg a legfontosabb. A parom ausztral, de Magyarorszagob elunk. Mi mar az elso pillanattol ket kulon nyelvet hasznalunk. En csakis magyarul beszelek hozza es tanitom. A parom csak angolul. A parommal mi is angolul beszelunk hozza. A csaladot is felosztottuk. Mivel anyukam es apukam is csak magyarul tud, igy ok ugy beszelnek hozza. A batyam pedig csak angolul, illetve a bebiszitter is ha nalunk van (nalunk az eros angol a leanyzonal alap kovetelmeny volt). Lassan kezdi az ovit, ahol szinten olyat kerestunk amelyik kello tanogatast tud adni az angolhoz. A bolcsiben pedig csak magyaru beszeltek hozza. Nem zavarodott ossze a fiunk, azt szerettuk volna ha siker bonusszal indulnia az eletben. Nekem eleg nehez nyelveket tanulnom, valahigy nincs nagyon erzekem hozza. A szuleim bar imadom oket es meg is tettek minden toluk telhetot, de a nyelvtanulasra nem nagyon forditottak eleg hangsulyt. Meg is latszott az eredmenye. Az angol az egyetlen nyelv amit magabiztosan es pontosan tudok hasznalni. Emellett az olasszal is boldogulok, de vert izattam amig elrtem a tarsalgasi szintet pedig egy evig Napolyban eltem. Spanyolul karattyolok valamit a negy eves tanulmanyaimnak koszonhetoen az pedig edes kevss. Ellenben a legjobb baratnom ea a fiunk keresztannya egy finn lany, aki eleve ket nyelvu csaladban nott fel (finn es sved), kiskora ota spanyolt tanult igy azt is anyanyelvi szinten beszeli. Emellett iskolaban az angolt szoval azzal sincs probleme, mi is igy beszelunk. Egyutt laktunk Napolyban, sokkal hamarabb esjobban ragadt ra az olasz, mint ram. Jobban is beszel, mint en. Sokkal nagyobb a kulonbseg a kesobbi nyelvtanulas szempontjabol egy ket anyanyelvu es egy egy anyanyelvu szemely kozott. Szoval mi ugy vagyunk vele, hogy gyerekneveles szempontjabol minden plusz jol jon 🙂 26N
2016. okt. 26. 16:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Utolso voltam. Bocsanat a helyesirasert de ez az okos telefon kutyu mindig megviccel 😁
2016. okt. 26. 16:55
 14/14 anonim válasza:

Szia!

Én még csak 14 éves vagyok de a szüleim

Romániából jöttek magyarországba így én a magyar nyelvet és a románt is anyanyelvű szinten beszélem. (ami jó is mert évi 3hónapot romániában töltök a családdal rokonoknál) Amikor első osztályos lettem emellé jött a német majd az angol. Eleinte volt vele egy kis gond de hamar belelehet tanulni majd ezután jött paz olasz a nagynénim miatt . Ne aggódj tatapasztalatból mondom hogy ha tetszik neki a nyelv és szívesen tanulja nem lessz vele gond.

2016. dec. 27. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!