Egy 40-es nő öreg?
Kíváncsi vagyok a korosztályombeliek véleményére, hogy érzik magukat, hogy tartják magukat, milyen életet élnek!
44 éves családanya vagyok, dolgozom, alkotok, tevékenykedek, hál' istennek egészségesnek, fittnek érzem magam, igyekszem adni magamra külsőleg is, és nem gondolom, hogy ez olyan nagy dolog, hanem hogy ez az átlag.
Aztán ledöbbenek, amikor látok más korosztályombelieket megöregedve, fásultan, slamposan, főleg a férfiak nagyon el tudják engedni magukat, némelyik úgy néz ki, mintha 60 lenne.És nemcsak a kinézetük, a gondolkodásmódjuk is "megöregedett", a hozzáállás az új dolgokhoz, pl. ő már nem tudja kezelni az érintőképernyőt meg nem érti a facebookot, jaj istenem, hát ilyennek kell lenni 40 körül?
Mindez felfogás kérdése? Az én anyám 60 évesen látott először számítógépet, megtanulta, azóta használja, van olyan 40-es ismerősöm, munkatársam, aki az istennek sem akarja megtanulni, amit a munkahelyen gépen kéne csinálni, mert közölte, hogy ő már öreg hozzá!
Mit gondoltok, milyennek kell lennie ennek a korosztálynak, milyennek kell lenni egy 40-es nőnek? Mihez öreg, mihez nem? Le kell épülnünk?
Ki hogyan tartja magát?
Szerintem nem öreg! :-) Nem kell öregesen viselkedni, beszűkülni, stb., és akkor én azt mondom egy 60-asra is, hogy nem öreg, úgyhogy nyugi. :-)
Azért az idő múlását ennek ellenére el kell fogadni, nem kell kevesebbnek kinézni, csak ami magadtól jön.
20 éves lány
A számítógépet csak egy példának írtam arra a fajta merev gondolkodásra, aki elutasít minden újdonságot.
A 4-es válaszoló írta, hogy lehet nekem gondmentes könnyű az életem, másnak meg millió gondja van.
Az egész életemet nehéz lenne elsorolni, csak néhány szösszenet:
Édesapámat korán elveszítettem, pont az első unokája születése előtt halt meg. Férjemmel 20 éve vagyunk együtt, 4 gyerekünk van, mindent önerőből értünk el, segítségünk nincsen, édesanyámat is mi támogatjuk. Voltunk padlón anyagilag csődbement vállalkozás miatt, de talpra álltunk. Mindketten sokat dolgozunk, és spórolunk, ésszerűsítjük a kiadásokat. Volt elvetélt terhességem, és besikerült gyermekem, a negyediket "vén fejjel" 40 felett szültem. A férjem szüleivel nem túl jó a kapcsolatunk, sok a probléma, összeveszés. És még sorolhatnám. Az élet nem habostorta. De nem hiszem hogy ebbe meg kell keseredni, a pozitív dolgokkal kell foglalkozni. Vannak céljaim, terveim a jövőre nézve, akkor érzem jól magam, ha "alkotok". PL. a legnagyobb fiamnak most készült el a külön szobája a tetőtérben, mi csináltuk a férjemmel, lambéria és falfestés, közös tervezésű grafiti. Most gyesen vagyok a kicsivel, de készülök vissza dolgozni, továbbtanulni egy bizonyos szakágon belül.
A másik. Nem akarok a tinikre hasonlítani. Szeretem a divatot, szeretek öltözködni, de azt veszem fel ami nekem tetszik meg ami jól áll, nem feltétlenül ami a divat, bár ha az éppen tinidivat, az sem érdekel. A hajamat én festem, mivel már kezdek őszülni is, de nemcsak azért, szeretek kísérletezni, új színeket kipróbálni.
Szeretek mozogni, sportolni, nagyfiammal esténként futni járok, meg a helyi aerobicra. Hát ez vagyok én. És azok az emberek, akik a korosztályomból körülvesznek, nagyrészük nem ilyen, és egyszerűen negatív erővel hatnak rám, lehúznak. Mert jön a kritika, mit ugrálok annyit, minek szültem meg a 4. gyereket, ilyenkor már az unokákat kell várni stb.
Örülök, hogy más is fiatalos, jól érzi magát, szerintem ez kellene hogy legyen a normális, de a magyar mentalitás nem ilyen, pesszimista, persze ez általánosítás, és tisztelet a kivételnek.
Írjatok még, kíváncsian várom, ki hogy él 40 fölött!!!
"Egy 40-es nő öreg?"
Amikor egyáltalán felmerül bárkiben a kérdés, és ezért megerősítést vár az ellenkezőjére, ráadásul LÁTATLANBAN(!) és egy anonim oldalon, na ott kezdődik az "öregedés" !
Utolsónak:
Aki LÁTATLANBAN egy anonim oldalon ilyen választ ad, na ott kezdődik az ítélkezés! Értelmes gondolatod van?
Az "öregedés" elkezdődik már huszonpárévesen, a test öregszik, ezt el kell fogadni, lehet szépen is öregedni, minden kornak megvan a maga szépsége.
Szerintem egy 30-as 40-es nő szépsége teljében kell hogy legyen, élettapasztalatokkal a háta mögött felvértezve, túl az ifjúkori botlások buktatóin, bölcsen, éretten élvezze az életet, bontakozzon ki nőiessége, szépsége, ne pedig elhagyja, leírja magát, mert ő már öreg.
Valaki írta, és igaz, nem a tiniket kell majmolni, nem úgy kell fiatalodni, a kort el kell fogadni. Én úgy érzem, 44 évesen most boldogabb vagyok mint 20 évesen, mivel a mögöttem lévő élettapasztalat magabiztossá tett, tisztában vagyok az előnyeimmel, hátrányaimmal, túléltem már néhány rosszat az életemben, tudom, hogy felkeltem mindig a gödörből, és talpraálltam, ez tesz erőssé, ehhez képest még 20 évesen egy bizonytalan kis fruska voltam, aki tele volt vágyakkal tervekkel és félelmekkel.
Nem tudom kedves utolsó te hány éves vagy és mit gondolsz magadról, de látatlanban úgy gondolom, hogy nem vagy békében önmagaddal. Olvasd el a többiek válaszát is, érdemes!
"Nem tudom kedves utolsó te hány éves vagy és mit gondolsz magadról, de látatlanban úgy gondolom, hogy nem vagy békében önmagaddal"
Bocsika! De nem én tettem fel a kérdést -az öregedéstől való félelmemben-, hanem te!!!
Az meg szintén a te bajod, hogy -így közel az 50-hez- nem érezted a finom iróniát a válaszomban.
Amúgy kár ennyire felkapnod a vizet a neked nem tetsző válaszokon, mert nem fogod megérni az amúgy vészesen közeledő nyugdíjas éveidet...
Nem félek.
Nincs bajom.
Nem kaptam fel a vizet.
Csak mosolygok magamban az ilyen válaszokon...
#17, mi az hogy közel az ötvenhez? Nem ismered a számokat?! Egy 44 éves a 40-hez van közelebb, nyilvánvalóan, az ötvenhez majd 5 év múlva lesz közel. Szóval kicsit képezd még magad ezen a vonalon...
Amúgy nem öreg, hanem középkorú. Én 4 éves voltam, amikor anyám ennyi volt, és mindenki azt gondolta róla, hogy még harminc sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!